Sunday, February 17, 2013

Shame on you Bristol City fans!


Bangga tak? Sebagai rakyat Malaysia, tengok masa game Bristol City lawan Cardiff City, semua menunjuk pada bendera Malaysia?

Jangan bangga sangat. Tengok saja apa sebenarnya dikatakan oleh kelab peminat Bristol City yang dengan bangganya upload kat Faceboook page mereka.


And yes, that was from the official Facebook page of the Cristol City FC Supporters page.


Persaingan antara dua kelab ini tiba-tiba melibatkan nama negara dan Jalur Gemilang dengan kutukan "What the fucking hell is that". Dan dengan bangganya dipertahankan peminat mereka sendiri.


And yet, despite some speaking out against it, tetap ada yang menyatakan justifikasi tak masuk akal, hanya kerana persaingan dua kelab bola.


Inilah dikatakan bodoh...


Tak cukup di Facebook, di Twitter, mereka promosi gambar dan kata-kata tu...


And yes, that was from the Bristol City FC Supporter Page Twitter.


Usaha aku tweet Bristol City FC Supporters page meminta alasan kenapa penghinaan dilakukan pada Jalur Gemilang, jelas terbukti mereka dibutakan oleh benci mereka terhadap lawan mereka iaitu Cardiff City - yang diambil alih  Tan Sri Vincent Tan yang melaburkan £100 juta. Akibatnya, dalam stadium tergantung beberapa Jalur Gemilang, dan peminat Bristol City pula mengutuk Cardiff kerana telah menjual diri pada orang Malaysia.

Tapi kenapa sampai Jalur Gemilang di hina sebegitu. Hish!

Bila aku tweet dengan penyokong mereka - ni jawapan...


Lepas tu, sambung bertweet da mula reda sebab malas gaduh. Tapi meka tak puas hati lak nak kita ngaku kita lak salah, tak paham bola. Dalam tenang, kita tegur... korang tengok je la page Twitter mereka tu.

Kalau dasar kelas bawahan nya perangai...

Dahlah English berterabur, eja pun tak betul, nak kutuk orang kata takleh eja bagai. Stupid stupid kids...bila da kena berapa das setakat duduk kedua terbawah liga (not even Premier) terus sentap block aku dari Twitter. Kalah adik-adik punya tahap sentap ni.

Apapun, penghinaan Jalur Gemilang ni MEMALUKAN! Kerana bola, tahap mentaliti sampah leh melibatkan maruah bendera sesebuah negara. Mangkuk jamban.

To Bristol City FC supporters - you're still second from the bottom, so no need to be wankers about it. Boo! But what can you say about a bunch of yobs who pledge their support to the beautiful game but can't take being second from the bottom in the table when they lose and act like THIS

Nak baca lebih? Klik Bristol City FC Supporters (Facebook) atau Bristol City FC Supporters (Twitter) 

Reactions:

0 comments: