Wednesday, September 26, 2012

Penghibur Jalanan


Yeay! Selepas 15 bulan sebab kesibukan melampau, akhirnya dapat release single kedua Amir Jahari - Penghibur Jalanan.

Am so proud of this song because of a few reasons.

Satu, sebab Amir dapat buktikan Tanpamu is no one hit wonder. Memang lagu ni korang layan confirm lain! Tadi preview di Hot FM pun sambutan luar jangkaan. Ramai kata best gila...

Secondly sebab ni sebenarnya lagu yang Amir da lama tulis, dua tahun lebih kot. Ni lagu cerita dia ketika zaman busking, orang kata dia mengemis, menghina dia. So for me this song is very personal. Tapi takde la sedih-sedih. Lagu ni lagu happy sebab mesej dia, cuma pemberitahuan yang dia penghibur jalanan - and he's proud of his art.

Thirdly sebab Penghibur Jalanan is also the title of his debut album yang tengah disiapkan.

I am so happy... korang layan preview lagu dia tengok camna. Korang suka tak?

And kalao suka mintak la mintak kat your favourite radio stations ye...

PS - jangan lupa like atau komen di video ni ek.

Reactions:

0 comments: