Wednesday, August 08, 2012

Teh botol

Korang biasa ke pasar Ramadhan beli apa?

Orang jawapan standard cakap la seribu satu jenis makanan ke minuman kan?

Hari ni kali pertama aku jejak pasar Ramadhan setelah puasa pun nak datang dekat ngan penghujungnya dah. Eh kira more than halfway la...

Anyway aku serious aku tak ada keinginan nak makan something specific, tapi ikut kawan-kawan meronda ke tapak pasar Ramadhan di Seksyen 13 Shah Alam nak cari extra juadah buat berbuka.

Jalan punya jalan, tak ada satu pun benda aku teringin nak rasa ke apa. Tak ada selera langsung lah, pendek kata.

Until... I saw... this.


Siapa dah jejak Indonesia tau lah ni apa kan. Teh botol Sosro. The first drink I had when I first landed in Jakarta YEARS ago.

Merata jual. Dia air teh - dalam botol. Bila minum chilled, memang best.

Aku nampak beberapa botol. Sepuluh to be exact. Orang tu pun cakap, alang-alang sampai semua 22 botol saja. Sekali ngan kotak.

Aku pun angkut saja lah. Heh! Senang kan?

But I love my Teh Botol.

Cukup stok tahan sampai habis puasa. Well not really... guess I'll go look for some more.

Reactions:

0 comments: