Wednesday, June 27, 2012

V

We all have childhood memories... and this is mine.

Memang aku rajin layan cartoon dan TV series 80an. You name it, I can sing you the theme song, remember all the characters names and so on.

And since masa kecik, banyak tak mampu, sebab kos, sebab tak ada Internet... ni da besar panjang ni rajin jalan kat eBay lak.

This arrived last week.


Nak tau apa dia? Ni aku bagi satu clue. Jangan scroll selagi lum teka. Tapi kalau ko memang jenis tak reti benda-benda dari 80an ni takyah main guess la...



So any guesses? Ketara sangat jawapan dah kut. Ni dia apa aku beli.




Pada siapa yang tatau apa ni... ni satu-satunya mainan yang dijual untuk miniseries dan TV series 'V'. Dua tahun lalu meka ada kuarkan versi baru. Ni from the original 80s series. Kalau tatau, tanya la abang ke kakak ke... pakcik makcik mak ayah. Confirm meka ingat!

I am so happy! I got a piece that represents my childhood. Dulu tayang je aku dok melangut depan TV.

Pada siapa yang tak pernah tengok, ni aku letak Youtube intro theme for V. By the way, this toy is from 1984, so yes, it's probably older than most of you reading this. Tapi mint condition - cam baru lagi.


Reactions:

0 comments: