Sunday, January 29, 2012

AJL 26

Ada yang berangan jadi artis. Ye lah the glamour and all. Aku benda tu sumpah dah lali sebab lepas 16 tahun, it doesn't mean anything at all. Dah lah masa aku keja line ni dulu pun aku da memang susan nak starstruck ke apa.


Never had any illusions of being famous ke apa.

But I know most kids have that fantasy.

Not Amir. Aku happy java bakat cam Amir ni sebab sumpah senang nak jaga dia (tapi jangan bagitau dia kang naik lemak lak)

Masa turun Anugerah Juara Lagu 26, Amir kena jalan red carpet (er... blue carpet...pffft!)


Dia memang tak biasa. But he relaxed pas jump some friends on the red carpet (blue! PFTT!!!)





Nangis make up Altimet lom peach minyak!

Anyway, it was a good production so tahniah to TV3 for that. Aku malas nak review sebab memang secara peribadi aku tak setuju langsung keputusan malam ni.


Kenapa? Because I think all the songs, kecuali Karma - ketinggalan zaman *cue peminat fanatic laharkan aku*. The point is memang ada criteria for the judging on creativity etc.

But hampir kesemua lagu, kalau ini bukan AJL 26 tapi AJL 12 pun could fit in right at home.

Cliched ballads where you scream at the top of your lungs. Orang pita memang suka kan bag merit tarik sampai gugur telur/ovari ni.

Me? I like a good ballad too. But I think 'gelombang perubahan' dijanjikan AJL 26 bukan gelombang pon. Air tak berkocak pon.

Apapun, I think Kekanda Adinda, Penakut, Sungai Lui, Karma and Kalau Berpacaran had something more unique overall to offer which was better in many ways.

But oh well... biarlah.


Reactions:

0 comments: