Sunday, October 23, 2011

Zoom

So time nak recap balik some of the fun, but hectic activities yang aku sibuk sangat last week sampai collapse bagai.

Well, up to last Thursday memang meeting bersepah bagai. Was so bogged down rushing from one location to another, with a final meeting lewat petang. Sebelum meeting rush ke Bentley kat Damansara with Amir, nak ganti tali gitar dia sebab malam ada show kat Laundry Bar for Moonshine by Reza Salleh.

Masa nak tukar tali, aku irritated sikit sebab akibat 'tak cukup staff' orang kedai kata balik in an hour.

Malasnya nak ulang alik... so actually plan nak beli dan ciao Amir nak wat sendiri. Tapi singgah la sebentar usha instruments memacam.

And one thing caught my eye.

Now, you must know - aku ni technically musically illiterate. Untuk jurusan kejuruteraan bunyi dulu, I had music theory up to Grade 4. Tapi kalau nak main instrument - haram! The only thing I know how to play with is my own organ. Matilah ko!

But who's never dreamed of being a rockstar before right?

And I always liked the guitar because I thought it had a power of its own.

My dream guitar zaman dulu - Fender Stratocaster and Flying V - salah James Hetfield nya pasai la. Tapi nak beli - wat pe kan? Main hado tau...

Until I spotted this!


Isn't she a beauty! It's a Fender Stratacoustic! Sound dia memag delicious, crisp, full bodied and with just enough weight and depth!

Sebab Amir memang akustic persembahan dia - tanpa teragak aku pon sapu la beli. Heh! Janji puas dan dia leh guna. Lagipun, sebagai pengurusan dia aku nak dia punya kelengkapan untuk membuat persembahan.

And later in the night, when he performed half hour showcase dia (terima kasih backing cajon ye Shamiel - anak Erma Fatima yang memag skang kita rekrut jadi sessionist tuk Amir) - memang sound best gila!


Aku ada upload video-video persembahan dia kat Youtube, so pepandai la korang skodeng. Malas lak aku nak tempek satu-satu.

Dah lah balik lewat malam tu, dan letih, dan gak KO sebab telan ubat - esoknya tengahari gegas ke Duchess Place tuk soundcheck bersama Amir untuk persandingan Yasmin Hani.

Persembahan Amir hadiah dari aku buat Hani, and setiba nya aku kat lokasi sanding (petang akad nikah sana gak), aku kagum! I mean biasa kalau artis kahwin nak jadi sarkas siap lengkap memacam badut dan sebagainya... but this was so beautifully simple and yet elegant!






Tema English garden wedding tak la original sangat. Tapi aku suka execution nih. Memang malam tu bila kita balik tuk majlis (lepas redah ujan dan jam yang tak masuk akal), memang the atmosphere was amazing.

Jarang aku ke wedding yang aku rasa so beautiful. And this was one of the rare few.


Tapi lagi satu yang best nya memang majlis dia intimate and cozy, takde la sampai ribu raban orang. I think there was about 300 guests tops jek.


Anyway, Hani, all the best to you and Sha'arin - aku doakan korang bahagia ke anak cucu!

I guess you could say for me, it was a nice way to end the week going into the weekend.

Eh da la.. nanti aku update agik. Lenguh tangan nak taip banyak sangat (padahal kalau update Twitter tak hengat sampai asik kena limit je sebab over quota - matilah)

Will update more ASAP!

Reactions:

0 comments: