Monday, October 17, 2011

My new obsession

Ok let me admit. I love caps. Why? Because I don't have the personality to wear crazy hats!


Sebenarnya, a cap is the best way to cover a bad hair day. And hide dandruff too. Matilah ketumbe katanya.

Taklah... to put it simply a cap is an easy way of accessorizing too. The problem is despite me liking caps, memang susah nak dapat size. Matilah paling besar meka bak ke sini size 7 3/4 or something like that. Tak muat ok!

Aku ngaku pala aku besar. You know what they say.. big head.. big feet.. ehem...

Ari tu lepak ngan bebudak Funky Fresh Family. Nampak cap si Bones. Muat! Nak je kebas cap dia. Aku call dia tanya mana nak dapat size aku. Masa kat Melbourne aku carik, jumpa satu yang ketat, tapi nak dekat RM200 tukar duit kita. Cait! Not worth it. Sebab cap dia biasa-biasa je.

Bones suggest beberapa tempat, aku pon gi la carik merata cam sial. Takde... semua saiz kecik.

Last-last gi Echo Park kat Berjaya Times Square pas Bones bagi last alternative. Ada size 8! Memang saiz pala gigantor. And they only had three, semua kisahnya da kena book dari mamat dari Brunei. Rupanya memang masuk beberapa ketul, mesti kena sambar!

Tapi tuan kedai tu jual kan aku satu (kesian kot). So I got this!


Sebab lighting tak nampak, the NY is in light pink! Matilah... but I kind of like it!Tak sampai sebulan.. I got a message. Rupanya ada stok agi masuk, dan seperti meka janjikan, they got me some more.

Sebab aku takde masa, three or four days later baru sempat aku nak get to the store, hampir semua kena booking. Tapi pas call, check ngan tokei, meka release yang aku nak kat aku. And these are the ones I chose.


Now, I have two more in my collection! A 59fifty LA and Tokidoki! I like! Matilah... nampaknya hobi baru muncul lepas Angry Birds. Shit... abih la duit agik...

Reactions:

0 comments: