Friday, October 14, 2011

Little pleasures...

I have little guilty pleasures. Like everyone else. Kekadang kerja cam sial tak cukup tidur bagai, sampai tiga empat hari survive on average of four hours (just before bulan puasa I was on a project where I had to do that for a week.. lemah dowh!)


So usually tiap bulan dapat gaji, I make sure aku amik satu hari dok layan movie sorang (tu yang kekadang aku tweet movie marathon bagai) and gi makan apa aku nak. Kira manjakan diri aa... manicure pedicure ke, massage ke... janji ada something yang dapat rasa hasil usaha. Dari abih bayar bil kang tak sempat rasa, the more mundane stuff da abihkan wang yang diterima.

One of my biggest problems obviously - is shopping. I am a shopaholic. I have been controlling myself and getting better at it. But I still occasional fail.

Case in point...


I love Gucci. And I love my Blackberry. So what better gift for myself than a Gucci Blackberry case.

Tapi dalam nak beli tu memang bodoh! Harga case ni RM580 - kira limited edition Audi 500 series for Gucci. Tapi aku actually kisahnya pegi kedai nak exchange kasut. Sebab kakak aku belikan a pair of Gucci loafers for me for my birthday.

Nak dijadikan cita aku cukup muat je, one size bigger baru selesa. Lagipun, aku da bersepah kasut Gucci pattern loafers ni. So cam rugi. So kakak aku pon kata ok, gi tukar. Kasut belikan - RM1480. Sebagai ganti, aku pilih ni.


Harga RM1410. So beza RM70. Dan jumlah tu dijadikan alasan tanak rugi duit kakak aku, so aku top up RM510 beli the cover. Sial tak alasan? Justifikasi tidak logik sungguh - tapi memang tak rugi sebab firstly it's limited, secondly memang useful and thirdly matching wallet aku dan one of my bags (read below).

Moving on...

Aku nampak bag ni jatuh cinta! Bebudak Gucci Pavilion keji pancing aku sebab tau aku akan suka. Memang stok bag yang da la lawa, leh sumbat segala gadget aku. Don't believe me? Think laptop, three handphones, wallet, my Blackberry Playbook, various chargers, car keys... tu yang wajib je yang aku slalu bawak. Lom agik benda lain.


Sumpah besar gedabak bag ni. Empat laptop leh muat masih ada ruang agi. Kira beg lari umah la ni... tapi kalao ada beg camni tak lari umah kot. I spotted this aku memang tempted gila. Tapi walaupun 40% discount tak silap aku, harga masih lebih RM6,000 so terpikir bebanyak kali. Dah lah only one left... aduh...

Then layan the rest of the Audi 500 collection. FUCK! I love the whole collection. Especially the backpack!... and the luggage... and the duffel... nangis la camni. Kalau nak satu set mau nya harga keta da all in.


But ta-da!!! Amik ko... I got the duffel bag!


Well, actually I didn't get it. Someone got it for me for my birthday present. So sweet kan? Takyah sebut sapa sini, tapi janji aku dapat beberapa ari sebelom nak ke Melbourne ada keja - so apa agik. Sebab aku jenis travel light, ideal gila la.

Of course not to mention that it matches some of my other Gucci stuff too.

Ah... money can't buy happiness... but it sure can afford my attention. Matilah!

Reactions:

0 comments: