Wednesday, November 10, 2010

Rewind

Siang tadi ada projek yang tak melibatkan apa apa pasai dunia hiburan. Projek mengimbau kenangan silam katanya.


Semalam lepak ngan Helmy jap, merancang nak lawat balik sekolah rendah lama ku yang da tak jejak sejak aku tinggalkan pas abih darjah enam in 1988. The reason? Saja je. Plan nak wat reunion terbengkalai da setahun dua sebab memasing sibuk, and we thought after 23 years since all of us left this school (sekolah kami only primary) - it was time to get together.

So kami pon lawat la sekolah lama kami - SK Taman Klang Jaya. Dulu dikenali sebagai Sekolah Rendah Kebangsaan Taman Goodwood masa buka in 1982 (kami second batch masuk in 1983), and then tukar nama to Sekolah Rendah Kebangsaan Taman Klang Jaya and now just Sekolah Kebangsaan Taman Klang Jaya.






Sekolah banyak berubah gila. Of course la kan. Da 22 tahun takkan tak berubah. But the whole school walaupun tambah beberapa blok baru, it feels so small.

Ni kelas aku dari darjah satu ke darjah tiga.


Zaman skang ada stesen pendidikan muzik katanya. Kalau zaman aku main recorder jek.





Dan ni port favourite masa waktu rehat. Main tiang!







Banyak sangat kenangan! Aku dan Helmy terduduk gak ler nak nostalgia. The reunion is so happening in 2011 - so pada semua yang batch 1983-1988 di SRK Taman Klang Jaya, contact me. Most of us da jumpa balik kembali kat Facebook, and you can search tuk group kami pon sana.

Banyak sangat kenangan... my happiest days for sure.

Can you guys remember your primary school days? Cuba revisit sekolah lama korang... it's an enriching experience to remember how you first started out in the world.

Reactions:

0 comments: