Monday, November 29, 2010

Ouch

Siapa pernah jumpa aku - mesti perasan satu benda pasal aku.



Yes, that is my hand. Kedua tangan aku, bela kuku panjang gila feeling pontianak kum-kum bagai.

Actually letih gak nak jawab kat orang kenapa I keep my nails long.

So biar ni kali pertama dan kali terakhir ku abihkan masa cita. Dulu tabiat aku gigit kuku. Orang kata geli, pengotor dan seterusnya, aku tak abih pot pun. Sehingga satu hari, aku terjumpa orang yang sama perangai - aku lak naik jijik tengok tangan dia.

So masa tu nekad stop my bad habit of biting nails.

First step - potong semua rata, kira cantikkan mana mampu. Bab yang ada part berdarah bagai sebab da gigit dalam bagai takleh wat per la.

Pastu, aku colour my nails black. For two reasons. Satu - sebab aku memang memang partial to more Jap street fashion with a touch of goth dari dulu, zaman clubbing gituh. Tapi yang paling penting wat camtuh sebab, orang yang gigit kuku nih kekadang sampai da sumbat tangan dalam molot pun tak perasan sebenarnya apa yang dibuat sebab out of habit.

So kira kalao tergigit, makan la kaler itam tuh. Sungguh tak sedap ok, walaopon lapar mana. Heh!

Lama-lama da panjang, pandailah jaga. Tanak trim. Sebab kalao da trim, gatal nak gigit mai balik. Bila da panjang, rajin la manicure bagai. Apa? Sapa kata jantan takleh manicure pedicure? Aiyo... da 2010.

So anyway, pic atas tu pic terakhir kuku mengancam menakutkan sebelom ku potong. Sebab?


Tuh dia.. nampak? Da patah katanya... akibat keja berat (berat la sangat amik shopping bag nak beli barang umah).

So in the end, hari ni, dilema camna pon - potong semua!


Ye, aku tau. I have fat short, stubby fingers. Anugerah Tuhan... ku terima nya. Dari takde jari terus. Heh.

And yes, my other hand pon potong pendek kuku camni. Tapi nak pegang kamera so amik pic sebelah je la.

Motif nak kongsi cita nih?

Suka ati la.. da blog aku. Matilah ko!

Reactions:

3 comments:

cute pew kuku ko pendek..idok le burok mana pong!! kalaw ko tgk jari jemariku lg kemetot dr kaw punya kot!!

Tangan aku pun sama. Gemuk pendek. Sebab aku gemuk pendek. Tapi ko tinggi, so tak patut jari ko betray ko. Haha.

(Mesti ko heran sebab pe tetiba aku drop komen banyak gile kan? Ye, sebab ni 1st time aku jenguk blog ko. ye, sebab aku takde keja. Hahaha)

Hahaha..patutlah jumpa tang macam ada kureng jerr..tak perasanlah pulak..ayooo..hilang satu identiti klubbkidd..ahaks