Tuesday, November 23, 2010

Kopek!

Tadi gi layan Hantu Kak Limah Balik Rumah. Panjang gila dan ngarut title, kan?


Tapi sumpah, the sequel to Zombi Kampung Pisang is awesome. Kalau ko enjoy Zombi Kampung Pisang ko akan suka la ngan Hantu Kak Limah Balik Rumah. I absolutely love it - and I think it rocks socks, sebab dalam celah lawak cam gampang - ada gak messages inserted, so you can watch it in a popcorn manner, or you can just intellectualize it. Matilah katanya...


I don't want to give away anything about the film, but it's DEFINITELY worth a watch - especially tang hantu kopek muncul. I like! The first ten minutes semua da gelak guling gila babiks da - bukan menggigil cam tengok 2 Alam (bak kata dDR Rozmey lah...)

Aku impressed with how they did it - sebab aku masa gi shooting ada nampak potential in a lot of the scenes, tapi risau gak merapu gak kekadang.

Pas abih PC sempat kita semua lepak borak-borak. I love creative minds like Afdlin Shauki dan Mamat Khalid because sitting down and talking to them is simply inspiring.


Ok... sometimes like Afdlin they give me weird pictures to dok pelik korek hidung to post in my blog - but hey... ok pe.

Anyhoo, ni lak si kak Vee. Tambah cantik. Tapi tengok balik pic aku snappy ni cam Fauziah Latiff lak rupanya. Anyway next year da la nak ganti Maya Karin tuk Nona, ni lak dia bagitau pasal dia akan jadi antara pengacara Anugerah Skrin. Semakin meletup!


Ni some random snaps of Wanda dan Opie, member wartawan pala gila. Love preview belah malam ni sebab dapat rilek semua tak kejar masa sangat - unlike most previews yang wat pagi buta.


Sempat snappy Pekin yang ada small role too. Da potong rambut ni nampak cam Ijoy lak, laki kak Shirah.


Sebut soal rambut... korang leh teka tak sapa ni?


CAK! Tuh dia, rambut konsep Goldilocks bagai dari Awie. Ni ngan Fiza, wartawan tuk DIVA kat RTM. Anyway happy birthday Awie who turns (umur dirahsiakan gituh) at the stroke of midnight!


Going for long mamak session pas ni nak borak pasal banyak benda. Biasalah kalau semua dalam bisnes ni kumpul mesti ada tukar-tukar cita.

Toodles, all.

Reactions:

1 comments:

dah lama tunggu movie ni...mesti tgk!