Friday, October 08, 2010

Shucks!

Today was an exciting day. Or at least it was supposed to be. Sebab our bad rep, memang susah bagi artis luar nak mai sini. Memacam cita burok orang luar dengar pasal Malaysia so meka tanak perform sini.


Kes Beyonce is a classic. I won't go into details tapi spekulasinya (sebenarnya sumber cita sahih) katakan dia kansel mai sini sebab masa dia perform negara jiran, ada yang dengki tarik dia show sana lagik skali kutuk kutuk kata negara kita camni camtu, tu yang dia terus tak jadi mai.

And honestly it's not too impossible to fathom.

Mana taknya. Si polan ni nak perform, ada yang dok protes. Si polan tu perform... ada lak yang bising. So much for democracy. Permit lulus pon ada yang psycho bising je keja. Takde maknanya majority rules. Loud minority gak yang menang, especially bila media luar nak je kompang cita orang kita ni cam kolot sangat.

So, I'm happy that Adam Lambert will be performing here. Though I hope no last minute cancellations.

Anyway, today ada scheduled interview over the phone with Adam from Tokyo. Bukan senang nak dapat one on one ker nak phoner ke apa sebab kalao meka tak mai, ada aku kisah konsepnya nak cakap ngan media nun jauh.


Tuh dia,. Standby conference call katanya. Note that tu bukan notebook aku bagai ye. Skang pakai iPad for recording interviews and taking notes. Kekwat!

Sayangnya the interview was delayed for two hours sebab running late sana, and then finally postponed and rescheduled to Monday. Boo!

Takpe. Nak ubat luka tuh.. kawan kat Sony bagik aku stok CD layan over the weekend. Among them Fantasia, Christina and Adam pon.


Aku ni jenis rajin gak beli CD tapi mana yang takde kalao orang bagi layan je. Besides, I listen to everything so nice to have a variety to layan walaopon mungkin kekadang ada certain artist or genres may not be up my alley.

Yang pentingnya, ni koleksi ku skang thanks pada member kat Sony Music Malaysia. Most of you know I am a Gleek - dan ni buktinya (thanks Szujane!)


The full collection of the Glee audio CDs released so far. Amik ko! Layan kaw kaw ujung minggu ni.

Here's what you missed last week..on... GLEE! Matilah recreation gituh. Ok la.. nanti je update. Nak lepak jap.

Reactions:

0 comments: