Sunday, September 26, 2010

Time for change

Orang biasanya permulaan tahun memacam resolusi. But for me, every day is a new start.


So is tomorrow.

Banyak benda aku pikirkan demi masa depan. Seharian dok malaskan diri kat umah, wat scheduling bagai nak pastikan execution semua jalan lancar.

Aku banyak perancangan projek akan datang so memang takleh harap sesapa, tapi diri sendiri tuk nak settle everything. So getting plans in order.

If everything goes well, my plan for the next six months include a my own productions for music videos, TV show dan tuk teruskan my conceptual events for corporate bodies.

Seronok sebenarnya bila sebalik tabir, masih ramai tatau penglibatan aku dalam pelbagai aspek dunia hiburan ni - tapi aku dapat perah kreativiti.

Kelmarin kat umah Umie, tiba-tiba Datuk Yusof Haslam tanya aku, "where are now... keja mana sekarang nih?"

Aku pun kata masih paper dan explain memang sebelom ni berhenti setahun nak tumpu keja freelance, tapi skang da masuk balik sebab ada kebebasan tuk jalankan syarikat sendiri asalkan tanpa conflict of interest.

Pastu, Datuk lak tiba-tiba sound, "Aku nampak ko dalam telemovie arituh! Ko da berlakon ek!"

Alamak... cuak aku. Pastu Erma sound aku, "Owh... da pandai lakon da ek skang."

Matilah... aku bagitau dua kali je aku berlakon, tu pun nak belajar je what goes on behind the camera, supaya aku boleh lebih menghargai hasil kerja orang.

But, this basically opened my eyes. Orang da mula nampak aku ni wear many hats. Multitasking.

And it feels good.

Not from a vain or arrogant point of view.

Aku inginkan orang satu hari ingat aku sebagai anak seni gak demi cinta aku for various aspects of the arts. Biar orang tak kenal, tapi aku dapat ninggalkan legacy of my works.

So takyah berangan. Banyak agik aku kena wat skang. Muda tak muda, da 34, tapi banyak ground tuk cover.

The last one year has been fantastic, with me learning so many things.

The next one year from now? God willing it'll be even more fabulous.

Did my paperwork and scheduling. Do-able. I like. Minggu ni, hopefully all the meetings will b done with so I can have more concrete plans for the next six months nya projects.

Reactions: