Friday, September 10, 2010

Salam lebaran

To all my Muslim friends out there, selamat menyambut hari Raya Aidilfitri. Da berjuang sebulan ketika bulan Ramadan yang mulia now happy celebrating gituh ok.



Just several reminders.

Kalao driving home - please be careful on the road. Saman, speed trap bagai satu hal. Be safe. Get enough rest, and drive hanya when you're able to. Don't lose your patience sebab the roads are going to be bad - expect traffic to be heavy.

Jangan main mercun! Tengok aku - kawasan umah aku tahun ni kureng bunyi mercun, ku main yang dalam application iPad je. Matilah! Heh!

And do remember this. Buat semua. Celebrate dalam kesederhanaan ok. I am not Muslim, tapi aku yakin kengkawan semua mesti setuju dengan aku bab ni - it's about the family. Kan? Lantak la ribu raban ada yang abihkan. Serba sederhana pun bermakna kalao you feel it. Aku tengok orang go crazy buying stuff, risau lak tengok (pandai je cakap... padahal ku sendiri shopaholic).

So anyway, again, ku susun sepuluh jari, meminta maaf dan ampun sekiranya ada yang tersinggung, terasa, tersentap ngan aku. Tapi - yang aku genuinely mean je la. Sorry, but at leats ku jujur. Sapa tercarut yang sesuai pada muka, ku tetap tak layan. Matilah!

Ok.. have a good one guys. 0-0 ek! Buku 555 kita clear! Skang buka akaun baru.

Love you guys! Selamat menyambut Aidilfitri!


Ku letak iklan TV3 ni yang da taken off air sebab ada yang bising - tanpa hiraukan content ye. The reason why I put this video sebab lagu nya. Aku rasa bakal evergreen. And sora Atilia tuh. And dengar Atilia record full version lagu nih. Suka sangat! Tepuk tepuk dan tepuk lagik! Yeay!

Have a good one guys, aku nak gi ziarah kubur sat dan gi beraya rumah kawan-kawan.

Reactions:

1 comments:

Joe..

It may be late (but may not cos raya sebln..)..Selamat Hari Raya too..think it will b more meaningful since u did fast during ramadan (even x penuh but ok pe..kau x wajib tp still pose gak..x mcm certain 'org2' yg wajib tp tidak pose kan..whoever lah)..selamat mkn at open houses but not too much sugar or santan-ish intake ok..hehehe..

~~zaza~~