Friday, September 03, 2010

Pow

Smalam berbuka kat Restoran Seri Melayu for Mizz Nina nya event nak break fast. Masa sampai tuh memang ramai gila orang.


Tapi yang aku macam tergamam gak, ngan perangai orang semua rushing buffet. Sesuatuh la sampai aku tengok makcik-makcik pon cam pemain American football. Lom agik yang jenis potong line orang berbaris, tanpa muka bersalah. Erm... puasa ke? Bukan ke aku tengok ko isap rokok kat keta tadi?

Ehm... aku kalao majlis berbuka ni, aku bagi orang jalan dulu. Malaih nak berebut. Bukan makanan abih ke... ko leh kebulur ke kalao tunggu seminit dua beza...

Pelik la... kekadang rasanya orang kena tanya niat wat sesuatuh. Nak posa, tapi lupa sebab why they fast. Oh well.. hak memasing. Cuma tak selesa... but I guess benda ni bukan soal osa je. Teringat dulu wat buka puasa kat residence of the Prime Minister ke haper masa open house, orang ramai berebut sampai memalukan gila depan pelancong asing yang hadir.

I think we are developing into Singaporeans. Ke-kiasu-an semakin teruk. Kiasu tu maksudnya takot kalah. Sesuai la ngan perangai orang kalao bab buffet tuh, bukan kisah leh makan abih ke tak, main pile on the food je tanpa kira. Janji 'menang' dari segi dapat wat camtuh. Ish... agak agak la...



Sempat snappy Mizz Nina. Not a fan. Not a hater too. Just cam so-so je... not my cup of tea kot muzik dia. Muzik sedap tapi aku geli sikit bab lirik. But I guess market dia market anak muda sikit, so simplicity kisahnya. But good club tunes, so ok la...speaking of clubs... ni si DJ Cza.


Tak silap dengar Cza, Joe Flizzow dan Altimet akan wat opening for Sean Kingston kat show nya di Jakarta 23 September. Kalao takde aral melintang, I'll be there for it - skang tengah rancang persiapan nak gi cuti sana jap sekali menonton konsert ulangtahun Sheila Majid sana.

Anyway, tak lepak lama. Pas berbuka, interview terus ciao. Lepak ngan bebudak pas majlis berbuka Red Box kat Pavilion. Borak, ngumpat ngan si Awal dan manager dia Lina. Pastu semua meka ni gi melalak... aku tengok je. Firstly I'll admit very honestly I can't sing for nuts and secondly sora aku masih cam katak tak sembuh.


Pas abih ke destinasi seterusnya, lepak sahur ngan kengkawan kat Rasta. Terserempak seseorang di sana. Korang leh cam tak sapa artis ni?


Nama dia familiar, tapi da lama tak jumpa.

Dia ngan kengkawan geng biker semua catch up sebelom Raya katanya. Skali pandang, gaya cam Lara Croft.. heh!

Da teka ke? Ada yang mesti teka Erra Fazira kan? Masa aku tweet soalan ni ngan gambar, Erra sendiri komen kat Facebook aku, "janji bukan aku kan?". Matilah! Heh! Tapi memang ramai sangkakan Erra ek rupanya.

Da tangkap ke lom?

Hah.. ni jawapannya.


Tuh dia. Fauziah Latiff! Orang Klang gak kak Jee ni. Heh... kampungku memang glamer ngan ramai artis. Ella, Bunkface..

Ok la.. ni short update sungguh sebab nak tidur esok a lot of errands to run. I have a long weekend, sebab da nak Raya nih banyak sungguh keja nak abihkan.


PS - Please sedekahkan al-fatihah buat ibu teman ku Zul Husni dari bipop, Berita Minggu yang telahpun meninggalkan kita. Dapat berita sebentar tadik. Sedih sungguh sebab tadik lepak ngan Zul cam everything ok. Tiba-tiba berita sampai camni, dia kena gegas balik Penang. Be strong, Zul.

Reactions:

0 comments: