Tuesday, September 28, 2010

POCC yourself!

Are these ladies hot, or are they HOT? Presenting, the ambassadors of the Power Over Cervical Campaign.



These are the ladies (Serena C was missing) who are the faces of the campaign, termasuk myself as the digital ambassadors among a few more others.

And we are all sending out a message to women - get you plumbing checked! Or in more crude terms - service your cervix!

As long as you are a woman who has achieved puberty and are sexually active (tak kisah la ko maintain virgin in public, tapi as long as you have sex) please do go for a pap smear. Sad that so many ladies think skali seumur hidup da cukup. Ish... takleh gituh. Bukan susah, bukan sakit, dan bukan mahal pon., So pepandai la. Demi masa depan sendiri.

Ada penawarnya gituh - but check tuh penting. Click Power Over Cervical Campaign for more info. Pada kaum hawa, please lah sedar kepentingan detection and prevention. Equip yourself ngan pengetahuan.

Bahagian tu takde spare parts ok! Tambah agik, tu aset wanita ok!

Hah... aku tanak berleter. Pepandai korang. Kang aku kuarkan statistik ada yang horror.

Anyway... jap. Da pon kuar berita a few days ago Vanessa dah bertunang ngan Moots dari Popshuvit kan.

Here's the ring!!! Yeay!


They make a good couple and I wish them all the best.

Jap... ni kat venue event pelancaran and bloggers gathering tadik. Stylo ala KLPAC. Tapi apakah ini... art exhibit apakah?


Motif batang mop bersepah?

Anyway celah event Power Over Cervical Campaign aku sempat ke TV3 jap tuk open house Raya meka. Gegas sana lepak jap je. Sempat snappy pics ni je. Si Aizat menggila! Heh! Dlam celah kesibukan kami semua group one corner je.


Ni abang aku. Heh.. Datuk Seri Farid Ridzuan yang camera shy gituh! Nak amik gambar sorang dia mesti malu nak mampuih.


So kena ajak Rina pose ngan dia. Rina lak... mula mula tanak mai, sebab dia pakai ala sporty for the Power Over Cervical Campaign event. So in the event, wardrobe punya nasihat - ni how we cover up. Pic ngan DS.


Ni lak pic boss ku, COO, si Endie. Dia minat Datuk Siti Nurhaliza katanya. So aku pon adjust tuk boss ku snappy ngan Siti. Tima kasih Siti.

Yang pentingnya, pastu Endie tanya aku... sama tak gaya cam Datuk K. Matilah aku! Pengsan aku gelak. Siot je tau.

Aduh ok la.. ni ada sesi lepak dan gosip ngan kengkawan pas the hectic day.

Reactions:

0 comments: