Thursday, September 23, 2010

iFucked 4

Had the worst night of my life! Not exaggerating. Went for the Maxis launch of the iPhone 4. Horrific, disastrous event.


Korang nak tau tak, apa beza pasar malam VIP dan pasar malam orang biasa?

Hah... tengok bawah.

Ni pasar malam VIP.


That was the supposed VIP party yang tahap takleh gerak. Erm... pasar malam orang biasa? Ni dia ratusan orang yang sanggup beratur dari petang sampai ke tengah malam sebelom meka leh beli phone tuh.


Kelam kabut organization. I won't recall the damned event as aku carot sakit hati sepanjang malam kat Twitter dah la. Ni sales counters meka bukak.


At the end of the day. The iPhone 4 is a waste of money. Hype lebih, tapi fungsi hado. Google if you don't believe me. The iPhone 4 drops more calls than the iPhone 3GS.

Maksudnya, panggilan lebih terganggu sebab kedudukan antenna tepi. Tertutup je, hado panggilan terputus. Sapa penah pakai iPhone tau la this exists. Well, the iPhone 4 is worse. Pastu the phone lebih brittle than before. Jatuh skali dua tengok...

Read the countless reviews. Undoubtedly, it is flashy. But unless you want to spend duit sebanyak tu for a flashy object, I still say the iPad is what you need. And if it's a phone you're looking for, trust me, it's not the iPhone 4.

Kalao nak sangat beli pon, takyah la nak beli kat sini. Maxis and DiGi memasing ngan contract not worth it.

Besides, the hype and all - cam la phone ni baru available. It's been out over two months da. Low Yat pon ada. Singapore leh dapat agik murah tanpa kontrak pon.

Tapi sapa nekad nak gak, takpe. Modify korang nya iPhone camni ek tuk reception.


Kalao tak, ko beli la iPhone accessory ni yang paling meletop. Sticker END CALL katanya. Ko tertutup je tengok la terus drop call.


Very the kebenaran betul. Anyway, if you haven't bought the hype of the iPhone 4, try looking into the iPad. Kang nanti launch kat Malaysia, nak lak... heh. Orang Malaysia suka nak ikut gempak je baru beli gadget.

Reactions:

1 comments:

heheheh

choose the other "fruit" for uninterrupted calls..