Sunday, August 29, 2010

Tweet me!

First of all, korang notice kan ada butang Tweet above my blog entries. Hah.. kalao korang minat ngan blog ku - click the Tweet button and share my blog on Twitter! Kalao korang tak logged in, pop up tu akan mintak ko log in and then voila! You promo my blog la skali.


Kalao ko bukak individual entry, ko mesti perasan benda tu ada atas skali top part of the entry. That means you can tweet the individual entry to share.

Of course, do follow me on Twitter too sebab aku lebih rajin dan kerap (meroyan tak tentu pasal) kat sana dari blog (walaopon update patut daily katanya). Maklumlah.. nak wat blog entry kena edit photo, watermark bagai tuk elak pencurian, so time consuming sikit walaopon entry rasa cam pendek. So sapa lom follow aku, add me on Twitter with the nickname @klubbkiddkl

Sebut Twitter nih, sapa follow aku smalam, mesti perasan aku ngamuk kan? Pada sorang artis. Takyah sebut nama.

Story nya gini. Biasa orang kan katakan pasal wartawan dan soal kredibiliti and such.

Well, artis ni penah aku interview . Pastu ada soal peribadi nya yang dia luahkan bagai. Tapi dia mintak off record. Konon tanak jaja cita sebab nanti media Melayu semua kecoh nak mintak tuh nih pasal cita dia kang. So aku pon setuju je sebab dia pon kata, sampai masanya dia akan bagitau aku when the time is right nak war-war kan.

Tiga bulan or so later, terpampang dada akhbar medium Bahasa Malaysia. Aku tak naik hangin pon... tapi aku DM dia kat Twitter tanya what happened sebab kata nak bagi aku story tuh. Ye la.. cita da dapat.. tapi pesan boss request dia nak hold. Ni da kuar harus la aku yang kena lahar kan?

Leh.. dia tanak balas! Panas ati! Aku perli je perangai orang lidah bercabang tuh kat Twitter.

Pastu aku block dia sebab artis camni, sorry la aku nak layan. Depan lain, belakang, rupanya dia ingat kita ni tuk digunakan je.

Ok la... aku secara professional aku diam. Secara peribadi aku rasa it's an insult - sebab perjanjian kita atas dasar persahabatan. Aku da tanya wat bodoh lak padahal dia tweet ngan orang lain ok je. Eh... tiba-tiba...

Dah kena block ngan aku - aku naik hantu la kat Twitter. Apa dia? Ko sebut tuh nih? Tu aku bagi bukti Twitter komen orang lain sangkut paut apa ko katakan yang membuktikan ko artis hipokrit!

Panas ati sangat kot dia sampai aku dapat mesej mintak aku tuk rilek jangan ngamuk ngan dia dari orang atasan tempat keja. Soalnya sebab company nak approach laki dia tuk advertising. Masaalahnya aku royan Twitter peribadi ku, tanpa sebut nama or bagi clue lelebih.

Terasa ke? Sampai camtu skali?

Aku nyatakan yang benar. Tau pon takot. Apa nak main kacao periok nasi aku lak? Puh-lease honey! I'm not as stupid as you, nor do I even shudder at what you're attempting to do. Hengat ko hebat? Ingat laki ko hebat? Tuhan lagi hebat, ok! If you even believe in God anymore...

Apapon.. pengajarannya - kepada para peminat, jangan caya la artis baik sangat. Bukan semua nampak 'baik' memang baik.

Tu la aku cakap... aku lagik rela tulus ikhlas berkawan ngan artis yang kejasama, yang perangai 'wild' sikit, sebab they're not as bad as people think they are. Yang nampak baik ni yang dalam diam cam lahar perangai sebenarnya. Ni yang aku malaih nak rapat ngan artis - sebab keja skali je yang terpaksa melayan.... and thank God for the few yang perangai manusia - bukan bertopengkan manusia je.

And by the way, dalam lebih 14 tahun dalam industri hiburan ni, aku tak penah lahar artis camni. I have never freaked out on Twitter like this. Sesuai moka penipu sekor nih yang ingat dia leh wat sesuka hati, pastu nak kacao periok nasi orang. WTF, bitch?

Apapon - you are dead in my book.

And ko jawablah ngan media Melayu apa ko cakap ngan aku. Ke nak nipu agik? Da kutuk, pastu lari gak ngan meka bagi berita kan? Seriously... ko ni psycho la minah.

Selama ni ramai orang industri tak suka ko, aku tak amik pot. Now I see your true colours, so WHATEVER.

Setakat gila glam, feeling ada status bagai, ada aku kisah? Banyak ke anugerah ko menang atas hasil 'bakat' ko tuh? Yang tak de sangkut paut ngan sponsor yang memenangkan that is...

In closing - get a life, and don't just pretend to have it.

Dah... puas aku meroyan. Hangat Twitter smalam aku ngamuk. Artis tu pun tak berani menjawab. Aku tunggu je nak balas balik, tapi betol kata orang - dia ni jenis baling batu sembunyi tangan. Cakap orang... tapi dia yang lebih...

Akibatnya, ramai orang call, SMS, BBM, DM dan sebagainya tanya siapa artis tu. Jawapan aku senang je. Kalao da bangkai, mampu berapa liter perfume mahal pon, terciom gak bau bangkai dia kang. So... whatever.

Eh... dah... nak tidur da. Esok ada event agik. Syukur bukan event BUSUK ngan artis hipokrit sekor nih. Oops.. lupa. Dia ni feeling urban. Mana la nak mai event buka puasa nih.

Over and out.

Reactions:

2 comments:

sah le citer pasal artis nak kawin akhir tahun ni. wedding of the year. ahakss...no wonder si abang tak berkenan.

*alia.

ok2 so btol la.. err i love red wine.. blh citer sket x? curious sgt hehehe