Wednesday, August 04, 2010

Kedai badan

Popped by Xenri D'Garden Terrace Japanese restaurant earlier today. Terkial-kial gak nak cari sebab alamat kata kat Menara Hap Seng.


Hado aku tau kat mana.

Rupanya it's the old MUI Plaza. Damn... have to keep track of all the renaming of buildings in KL. Bodoh rasanya pusing nak carik.

Anyway, found it. Love the place. Sebab walaopon it's like indoors, the open terrace area makes it feel like it's located in a garden, smack in the middle of the city - without being in a building.

Awesome!


Tujuan gi sana? Tuk makcik sorang nih...


Tuh dia. Kisahnya, kak Mah Gali, or Sarimah Ibrahim ajak (ke paksa) ke sana kerana dia endorse the new line from The Body Shop nya The white Shiso range of UV whitening products.

Heh... aku pakai da. Baguih gila!

This coming from a person yang hanya will say yes to Biotherm and Clinique when it comes o skin care items (walaopon aku terpaksa ngaku aku pakai Fair & Lovely gak... baguih wei...jangan carot!)




Bangga gak sebab Sarimah first celeb to endorse The Body Shop. Selama ni hado moka of the brand.

Ok... sebab malas merapu...ni some piccies of... FOOD!

Aku jenis jarang snappy makanan, so bear with me if I lack the flair or artistry of food bloggers when I do this. By the way, Xenri's blend of fusion Japanese cuisine is AWESOME!




Tu je yang sempat snappy. Heh. Buang masa tol kan nak wat pon tak sepenuh jiwa dan raga.

Pas abih the event, stopped for a drink (motif padahal baru melantak - da tau makanan Jepun mana isi sangat...) downstairs at the Brussels Beer Cafe ngan si Fiza. Hah...nama je beer cafe ok. Bukan aku minum pon. Da lama 'bersara' gituh.




I love the place. Ni leh jadik chill out port nih.

Anyway pas da gelap, gerak lak ke kawasan flat Pekeliling. Motif?

Pelancaran Apokalips dari Mamat Khalid. Pilem baru dia yang...well.... quite apocalyptic lor. Futuristic Japanime-manga-esque feel gituh.



Letih gila pas abih. Tapi ni nak sambung lepak ngan kengkawan sat. Banyak benda dalam perancangan ni kena susun atur perlahan-lahan.

Reactions:

0 comments: