Saturday, August 28, 2010

It's that time...

Da lama tak wat keja gila! Demi shopping that is.Last-last pagi tadik aku naik psycho. Mana taknya, abih Yok Sahur, lepak geng bebudak Murai tuk sahur kat Pelita Shah Alam.


Pas abih tu, since everyone else tak jadi, aku dan Elly je agree nak serang FJ Benjamin nya warehouse sale. Bayangkan dari malam sebelom tak mandi, sanggup ni. Ikut ke rumah Elly bagi dia freshen up. Aku stakat cuci moka bagai, pekena lotion je nak segarkan.

Kol 7.05am tepat da sampai depan pintu Ballroom where they were holding the warehouse sale.


Actually hari ni kira second day, since semalam the first. Tapi smalam tuk HSBC cardholders je, so ni kira first public day.

Happy gila cause we were among the first in the line. Number five and six to be exact. Seronok borak ngan this young Indian couple in front of us, and this Malay couple, dan keluarga Melayu behind us. Alamak... sorry la tak tanya nama semua. Tu la akibatnya mengantuk bagai.

Dah lah tension phone dua ketul abih battery. Yang Motorola lak gambar cam hampeh! Ni pics semua pon sempat snap ngan Blackberry time nyawa nyawa ikan.


Bayangkan kami dok dua jam menunggu pintu dibuka. Sapa tau FJ Benjamin tau la the brands they carry. Guess, Raoul, Nautica, Banana Republic... La Senza.. and bab jam ada Nike dan Chronotech skali.

Ni da masa nak masuk. Ada pembaca blog aku ni yang nampak diri masing-masing tak? Heh!


And the madness began!





Harga kira ok la... Guess getaway bags RM50 tuk dua. Mini handbags for RM80 and regular nya RM120 or so. Topi Guess, dan barangan leather terpilih small items, RM50 for two tak silap. Yang paling untung, Guess nya heels, murah agik dari last year, RM70 sepasang and RM100 tuk dua pasang. Amik ko!

Watches pon murah gak...

Tapi aku tak teruja sebab pattern semua cam azab sikit tahun ni.

Elly bantai beli banyak gak. La Senza paling untung. Baju dalam RM150 enam pasang. Amik ko!

Aku cuma bel satu benda je. Ada cream trenchcoat Banana Republic yang cantik sangat. Harga asal RM1299, dapat for RM350 jek. Best!

Tapi for men kali ni tak best sangat. Baju Raoul konon RM60 to RM180 tapi kebanyakan azab kalao murah. Yang cantik confirm RM150 to RM180, takde beza pon ngan off season outlet FJ Benjamin kat Klang.

So all in all, it was a waste of time when it came to shopping. But selamat la duit aku. Tak minat pon dua jam aku melangut dalam tu.

Ilang Elly dalam proses, so aku balik dulu. Claustrophobia aku tahap gampang! Mana taknya, dalam time posa posa pon, ada yang gila babas mengganas time nak shopping nih. Kasar gila. Tapi yang penting, ada yang bawak anak - dan tak reti jaga sampai anak kena pijak bagai. Hish! Kalao takleh handle, jangan la bawak. I saw this father dragging the daughter to the watch counter... anak dia kecik orang tak nampak cause the father was pushing in, anak dia kena dush sana dush sini.

Hish... aku balik umah da pon sampai kol 2. Bak keta pon tak betol da time tu...

Ni baru jaga. Nak siap kuar ngan kengkawan later tonight.

Anyway, good luck esok sapa nak redah the sale.

Reactions:

0 comments: