Thursday, August 26, 2010

First official

Before we begin this posting, mai kita sambung trivia sikit. Da dua kali kita main game ni, so ni third time. See if you guys dapat jawapan.


Siapakah artis yang tuan empunya kasut Gucci ni? Ramai sungguh geng Gucci ku.


Ok... jawapan ujung entry as usual.

Anyway, hari ni ada event. Sampai-sampai parking nampak nih.


Hah... amik ko! Kau lah dewa yang aku puuuuujaaaaaaaaaaaa *nyanyi ala Alyah*.

Sebenarnya sehari sebelom posa kan kaum Cina masuk Hungry Ghost Festival. Sebulan gak cam puasa. So ni adalah upacara.

Sambung cita. Destinasi buka puasa ari ni?



The former Heritage Mansion, skang under new management da jadi Vanity Mansion. Cantik sungguh tempat ni skang.

Opulent, decadent... siap ada karaoke da skang, bukan je club da. The karaoke rooms atas temanya seven deadly sins. Lawa bilik bertema dia.

Tap ari ni functon lain. Tuk buka puasa Universal Music.


Actually, aku ada sebut ada good news. Hah.. ni dia. This event actually marks the first time our company, J Squared, perkongsian antara aku dan Juan, yang juga wat pelbagai corporate event wat project with Universal Music Malaysia.

J Squared kini consultant conpany for Universal and its domestic side, run by Rumpun Records. Sebab aku full time entertainment journalist, aku takde sangkut paut sangat (selain jadi co-owner company sendiri) as Juan is head of the project. Kira account dia la.

Bangga sungguh actually dapat kepercayaan dari Universal dan Rumpun as being part of the Universal Music Group is an honour as UMG is the biggest music group in the world.

So right now, company kita juga tolong handle 6ixth Sense, Ana Raffali, Jes Ibrahim, Klangit dan ramai agik. And of course tuan punya kasut Gucci di atas.



Tu Ana dan bebudak 6ixth Sense. Jap.. lari topik sat. Ni Pah yang bersama ngan Universal dan Maliah dari Kosmo!. Cam kembar dua ekoq nih. Walaopon ramai orang industri slalu cakap muka meka sama, ni first time meka jumpa snappy.


Pas abih lega sungguh. Bangga dan berterima kasih kengkawan semua meramaikan majlis ni, termasuk dari media dan bloggers.

Pas abih had to take a quick detour ke Andalus. Lapar! Event sendiri, tak dapek makan sebab sibuk.


Jap.. masa lalu Ampang Park nampak kedai ni. Memula ingat franchise Nasi Lemak Antarabangsa. Rupanya?


Apa rasa abang? Masin ke? Tu kalao tak mandi... heh!

Eh dah... dah.. balik soalan tekaria tadi. Pemilik kasut Gucci di atas yang aku suka gila (dan da penah letak blog pon sebab usha yang belang ijo merah kat Gucci Pavilion) adalah...




Tuh dia. Lama tak jumpa Anuar. Album nak kuar da. You can get it soon, from Universal Music. Wat skang, single pertama dari album pon akan berkumandang kat radio soon.

Tajuk single pertama ialah Ku Berjanji Karna Cinta.


Da ada single Anuar dalam tangan. Ni limited release, for radio je, so sorry guys but memang not for sale. Tapi korang tunggu je kuar kat radio.

Nak ke aku letak sampler sikit kat sini? Heh..

Eh dah.. nak sambung melantak sahur ngan rakan-rakan...

Reactions:

0 comments: