Saturday, August 07, 2010

Fairyland

Semalam menggila... layan si Ted bosan... we decided to have a roadtrip!


Ke mana? Destinasi? Ke kedai tomyam terbesar di Malaysia. Tak paham?

Melaka lah... kenapa aku aku panggil Melaka kedai tomyam terbesar di Malaysia? It's one of the only states that abusively uses way too many colour lights. Lampu lip lap bersepah bagai! Talk about tack-o-rama!

Don't get me wrong. I love Melaka. But seriously, one can go blind or become disoriented driving in Melaka waktu malam.


And dare I mention the horrendous traffic? Selain Penang, aku rasa pemandu Melaka la yang paling ting tong sekali. Slow mo gila! Pastu yang paling perangai hado aku kisah. And you thought KL drivers were horrible.

And one more thing. Walaopon proximity ngan Johor dan KL... tapi seriously bebudak yang lepak need to style it up.

One thing aku perasan is, tak kisah aaa rambut karat ke, pakai baju ketat ala sarung nangka ke... feeling stylo camna pon. Ada satu benda sama je, tak kisah rempit ke adik-adik ke... or anyone for that matter.

Exhibit A. Ni pic masa kami melantak kat McDonalds. Ada dua meja nampak dalam pic ni.

One is a bunch of straight rempits. Satu lagik adik-adik sutun. Can you tell which is which?


Tuh dia...walaopon biasa adik-adik fashionable bagai, in Melaka - everyone pakai selipar jamban. Matilah flip flops.


Spent a few hours je kat Melaka before drive balik KL. Why? Entahlah.. saja jalan-jalan makan angin dan makan sana. Nak jumpa adik angkat aku pon tak sempat. Damn... this must be the saddest Saturday night in my life.

Reactions:

0 comments: