Monday, July 26, 2010

Penang overnight

Walaopon bakal meletihkan, gi Penang for assignment nak layan press conference Amy Mastura kat sana. Aiyo... motif wat nun jauh? Takpe... dapat gak peluang nak tinggalkan KL. Bila jauh baru appreciate, baru rindu - cam seseorang yang ditinggalkan sana yang merajuk ngan aku sebab aku terlupa bagitau.


Anyway the journey was seriously tiring. Lambat sampai satu hal (biasa la kalao da bergerak ramai-ramai on the road). Yang lagi sakit hati, traffic jam.

Sebab apa? Kalao korang baca Twitter aku, korang paham la... musim puasa nak mai, so that means persiapan Raya pon da mula da. Which means? Merata la road block. Paham-paham la... dua minggu ni everywhere around the Klang Valley road block je keja. Time jam je polis trafik ilang ke sibuk wat benda lain...

Ni sebelom Teluk Intan... merasalah jam berapa kilometer. Turns out jam in the middle of nowehere sebab?




Tuh dia... ish ish ish. Boleh tak kalao speed trap ke haper pakai camera ke apa. This kind of road block should seriously reduced sebab bila ada human contact, there is obviously an exposure to possible abuse. In other words, unscrupulous individuals or such wat kedai kopi la jawabnya.

Sampai da malam. Checked into B Suite and pastu makan....


Damn... perlu ke mai Penang je nasi kandar.

Tapi takpe, kak Yaya ada nak lepak skali, together with Sam and I so dapat jalan-jalan Penang carik makan dan sebagainya. Yeay! Be blogging more tomorrow...

Reactions:

0 comments: