Sunday, July 04, 2010

No shit, Sherlock!

Aiyo! Sungguh tak sangka ok! Beberapa hari lalu, drove past Dataran Merdeka and noticed some shit going on. Event Nike kot over the weekend sebab meka dok erect khemah bagai.


But no publicity and shit (and I am in the entertainment media, so that's pretty crazy when I say that)

Anyway petang smalam berTwitter malas bagai when si Muzaffar cakap pasal show Nidji. Alamak! Ada lah plak!.... turns out kat Dataran where I saw that hive of activity for prep.

So berBB la tajuk albumnya. Masa tu I think was about past 4pm. BBed Andro, bassist Nidji tanya betul ke meka kat KL. Dia kata baru sampai! Aiyak! Shit! So bersiap bagai la to make it for their show at 8pm.

A little delay here and there got to Dataran Merdeka (of which I am now mayor of on Foursquare, thank you - matilah berlagak!) by 9!!! Owh fuck! Masa tu Nidji baru start playing tak lama. Don't know how many songs in... but pentingnya managed to catch Hapuskan Aku, Laskar Pelangi, Sang Mantan.. my favourites.

Ni snap masa kat belakang pentas.

Takde tempat media ke haper. Member, si Opie went in with her friend.

Dia nak seludup masuk backstage, tapi masuk cara 'halal' pas nampak Nidji's manager si Fahran aka Aam (I think he's their manager cause he took care of us too masa Soundrenaline di Bali). he brought in under Nidji punya crew. Matilah! Aku jadik tukang angkat air pun boleh - Nidji rocks! Sumpah walaopon trend berubah ke apa ke, for me Sheila On 7, Samsons and Nidji forever la my fave Indo rock bands!

Anyway, sapa minat Nidji, ni some pics yang kualiti amat buruk sekali ye sebab sibuk nak layan show takde mood snappy.







Dan ni pic Rama menggila! Heh! Nak snappy more pics for blog, but busy nak catch up hi hi bye bye ngan meka tak sempat snappy sangat. Anyway, si Rama dan Giring KURUS GILA dowh! They've lost so much weight! Sampai si Andro aka Turbo Panda cakap wish it was him! Heh.. dia sorang je maintain montel - but ok la tuh, atas pentas tetap livewire.

Anyway, plan pas abih show (which was cut short sebab kisahnya orang DBKL mintak cut songs sebab tanak clash meka tayang World Cup on the big screen - WTF??!!!) plan nak gerak ke Ning's Celebrities Club where they were doing a preview of Shout!

Sampai keta - hado?

Tuh keta putih tuh start main sumbat block access road tuh... babiks sungguh ye! And then binatang lain lak start park belakang dia. Takde sivik nya binatang! Yang pentingnya tengok kat cermin keta dia.. ada sticker ni lak.

Erm... kenapa feeling ada sticker ni (da la memang tak sah dah) terus feeling authority bagai nak campak keta. Matilah ko! Kalao berkuasa sangat campak je dalam Sungai Klang.

Bodoh nak mampos! Ni la akibatnya kalao orang kategori KG.com (paham ke tak paham terpulang le) yang sibuk nak menyemak nak tengok bola free. Erm... kalao tak mampu Astro, lepak ler kat mamak ke. Kalao tak pon kalao tayang RTM gi la dok umah bebaik. Ni mai menyemak kat bandar pehal. Kita kita ni yang parking SAH kena blocking bagai takleh kuar sebab lembu-lembu ni main sumbat parking sebab kelam kabut nak tengok bola sebab da start. Matilah ko! Macam la team ko suka kalah sebab ko takde nak tengok... matilah ko!!! Bangkit.. pastu matilah ko balik lahanat!

Memang hangin satu badan. Nak tanak, kena tunggu bola abih. Lepak makan (memang lapar pon) and nak tanak kena la lepak tunggu. Sib baik Germany belasah Argentina (hell yeah, that's 4-0 to you, bitches!)

Bila bola da abih, nak gi amik keta nampak la lahanat keta putih tu. Dia feeling double date - ngan puks yang very the stok bohsi ok! Pakai kalah nak feeling ke club. Wei - laki ko mampu bak ko dok kat atas rumput tengok TV free je ok, takyah feeling. Stok top-up RM5, air kosong dan sekeping roti da dapat tok kangkang!

Kimaks! Emo sungguh ye... but if you were there, you would be pissed as hell too.

Still after we were done, I went to Celebrities Club. Meka da abih pon. So next stop - lepak mamak la. Merasalah Ning ngan make-up dia bagai. And then serempak ngan Nurul lak and friends. Riuh rendah la tajuk albumnya ngan gosip bagai (takleh cita sini).

But kelakar la. Made it worth my night. And then nak gerak balik lak perasan Akim tweet kat Hartamas. Nak sambung jerit tuk Spain, call dia - but ngantuk lak so head home la.

Damn... I swear pasni kalao apa-apa kat Dataran Merdeka aku tak sanggup da. Tak kuasa stok-stok zoo terlepas...

Reactions:

1 comments:

Nidji... Laskar Pelangi... Love the song and the movie...Sedih sungguh but best!!

To whoever guy yang perasan sendiri dalam Kelab Trafik, excuse me... you give us in the force a BAD name... Tolong jangan action with that sticker ok???!!! Kita org pun tak lekat benda2 mcm tu anywhere on our car....

A good issue to discuss Joe, people have been menyalahguna the stiker.