Tuesday, June 29, 2010

More Gs

Whoever said retail therapy doesn't help - lied! Obviously either they don't want you in on the secret of the relief it provides... or they just never felt the joy of it.


Matilah... ari ni masih selsema berair mata dan hidung bagai. So immediately got the day started with picking up a laptop bag aku perasan da seminggu gituh. It's from the Spring Summer 2010 collection (sama kot ngan my wallet). I like it cause it's so simple.

Very subtle monogram with straps in olive and red webbing simple gila.

Cuma kawan-kawan kalao nak pegang AWAS ye sebab memang leather dia pig-skin lining. Matilah tak affect aku.

Yang penting - match at least two pair of my Guccis yang sedia ada dalam koleksi (satu lagik just plain black without signature webbing, dan satu agik brown monogram canvas and leather)

Work tetap walaopon tak sihat.... tapi yang bestnya keja cam tak keja, masa lewat petang nak gi ofis Siti Nurhaliza Productions for meeting tuk company sendiri, J Squared pas settle keja kat opis keja harian.

Walaopon sejam lebih sangkut sebab jam, ujan bagai, tapi finally sampai.

Meeting ngan 'Paul' dan kak Rozi. Nih dia.. si gadis manis ayu posing bagai kat pintu. Matilah... motif? Heh!

Saida pon ada skali. Lama tak jumpa. Motif posing gak? Amik ko!

Yang pentingnya... apakah ni?? Si Paul berlumuran apakah?

Mai rewind sikit. Rupanya... pas abih meeting kita, meka kejutkan Paul ngan cake. Birthday dia katanya. Hasil 'idea' Siti gak yang bakar mintak kenakan, kesian la si mangsa aka birthday boy kena ngan cake.

Hah! Ni bukti sapa yang lajus je bagi makan kek!

Rupanya si Rozi gak ek yang laju sepantas kilat!

Ni pic sebelom insiden dikenakan.



Anyway, it was a good meeting, and God willing, mana lah tahu kalao J Squared bekerjasama ngan SNP in the near future. Time will tell...

Pastu gegas ke Ampang lak. Another meeting. Serious bila business meeting camni semangat aku kembali. Aku dapat kreatif, keluarkan segala idea bagai, tak pikir badan secara fizikal lemah ke letih ke tak sihat.

Upbeat je.

The second meeting best gila sebab sambil layan match Paraguay dan Japan (boo Paraguay!... mencik!), a lot of ideas were thrown about, and syukur, rezeki akan datang lagik (terus merancang shopping Gucci agik ni).

Apapon sampai umah lambat sangat sebab ada insiden bodoh sikit. Heh.. malaih nak cita. Just buang masa, and stresskan (nothing serious pon). But thanks pada kengkawan yang there (you know who you are).

Walaopon amik obat, tapi rasa cam tak perlu. Amen for shopping therapy. Skang tunggu je payment dari client masuk ujung minggu ni, awal minggu depan.

Kena start keja keras balik nak kumpul duit agik.

Oh well.. bukan leh bawak mati pon kan? Yang penting, HALAL dan tak aibkan atau naya orang lain in the process. Ok ok.. melalut lak. Medication kicking in. Night all...

Reactions:

1 comments:

I LURRVVEEEEE D BAGGGG.... Bunuh diri lah macam ni. Hahahaha....