Wednesday, June 02, 2010

A miracle

Aku beberapa hari ni da semakin sembuh. Tapi doakan sangat Tuhan tunjuk apa silap aku sangat sampai aku rasa diperbodohkan.

Tanpa disangka... Tuhan nak tunjuk. Orang yang sepatutnya rapat, kita amik berat - rupanya bangsa penipu, dan tak kenang budi. Marahla camna dia pon aku cakap camni, it's a fact.

Macam-macam jadi sampai bukti kukuh depan mata aku.

Kalao nak sangat main ngan kawan aku sendiri, dan sanggup lak orang tu - silakan.

Tapi kepercayaan hilang terus.

Selama ni aku tak salahkan sesiapa kecuali diri sendiri. Rupanya orang tu sendiri selama ni letak beban kat pala aku, cam aku sorang salah gila babiks nak menyundal ngan 'kawan' aku sendiri. Kawan aku ke?

Entahlah. Kalao da stok binatang nak sangat, sanggup menyelinap masuk rumah orang tengah malam nak wat benda tu, tanpa hormat semua kengkawan yang terlibat - lantak la. It just shows what kind of upbringing you have.

Enough said.

Takpe. Hati aku tenang.

Dalam keinginan nak marah - aku bersabar. Aku pasrah, redha.,.. aku terima saja.

Benda da nak jadi. Siapa aku nak menghalang takdir kan.

But all I wanted was respect, and honesty.

And if you fucked behind my back pon - at least say sorry for hurting me. Both of you.

Ni ngan tak bersalah, menuduh macam-macam kat aku. Like it's my fault. Aku terima la. Aku pun da dibodohkan sebab ikhlas ngan orang, seolah aku ni bodoh sebab tak harapkan sesuatu dari ko.

My life isn't over. Thank God for showing me the truth in such a strange way.

I have moved on. No anger. I have my closure.

Forgiveness?

Siapa aku nak maafkan korang atas apa korang wat. Lagikpon korang rasa korang tak wat pe pon yang salah. Kan?

You know that saying about every action etc... well... the wheels have been set in motion.

I leave a higher power to do what's right.

Kesimpulannya. Aku dimarah, dibodohkan - rupanya penipu nak cover line sebab nak menyundal ngan orang yang aku sangkakan kawan aku - yang sendiri tak reti hormat. Aku nampak bukti - tu pun slagi berdiam tanak cakap, tanak ngaku. Bukti ada ngan aku. Yes I have the proof. I will do nothing with it but remind me like your messages that I kept the first time you did this to me sebelom ko jugak yang merayu nak kawan balik. I am at peace. Good luck and have a good life. Aku cuma doakan kalao ada salah aku, Tuhan tunjukkan supaya I can get better. But kalao ada yang wat salah ngan aku, aku doakan Tuhan berikan petunjuk pada mereka gak la...

At peace...




Reactions:

4 comments:

just like me..diperbodohkan by my most trusted BFF..both are my BFF..but boleh tu reversed back the stories cam i yg at fault...padahal semua proof dah ada....until now,still feel the pain....n cannot trust anybody anymore.....sabar je la kan..Tuhan tu MAHA Adil....

You might not believe this youself Joe.You are successful and there people will do what they have to get close to you.Be careful.I know the cheap slut you dealt with.Hang in there.

hanging there. ramai lagi orang sayang ko joe. take care!

thanks guys. love you all to bits! hugs!