Saturday, June 05, 2010

A little too late

Forgiveness does not come easy. Anyone who says it does - never had to do any.


So smalam aku dapat SMS. Takyah la cakap isi kandung SMS tu, tapi pihak satu agik nak mintak maap.

Bukan aku tak terima. Tapi jangan harap kata-kata dapat melesapkan segala penipuan. Every action has an equal and opposite reaction and so on.

Merayu simpati nak SMS rantai ni, aku tak terima. Kerja pengecut yang ditangkap penipuan dan keja hina jek.

Words are only words without action.

Takpe. Aku tak kuasa pikirkan. Saat muncul kang apa patut dilakukan, tau lah. Sementara tu, I think my friends are doing fine. Oh yes, everyone knows. Ko berdepan not with my anger, for I have gone past that. You deal with everyone else's reaction knowing you are nothing but a lowly snake.

Period.

Matilah tetap ada kena mengena kes noya kan?

Tapi serious - berani buat, berani tanggung. Segala penyesalan dan sebagainya tidak membawa makna when it's just words coming out of your mouth (or mass SMS from your phone).

You said you're ready to face the consequences - so be it. It's a little too late to even imagine an SMS like that can change anything. Selama ni melacur cam gampang tak pikir lak, kan? Penah kena warning kakak Amy pun masih nak wat kan?

Moving on!!!!

Motif gambar? Er... ikut member gi pasar tadik pas kita reramai lepak sampai dekat 6 pagik. Heh. Lucah sungguh!

Dia nak extravaganza masak malam ni. Aku nak singgah merasa hasilnya. Tapi sebelom tu taking my folks to a seafood dinner tonight. Lama tak bak orang tua aku jalan-jalan cari makan.

Eh cup! Ni gambar stok arituh caught kat highway pas Sungai Besi nak lalu Desa Petaling. banjir kilat! Mana taknya, kilang perabot yang terbakar baru-baru nih - air mencurah turun cam air terjun siot! Horror! Within minutes air naik gila babiks!

Dan sekian entry ini. Matilah! Sorry lah guys. Not very productive couple of days. Just unwinding and chilling with the friends who I haven't had the time to lepak with for the longest time.

A lot of catching up. And a lot of forgiving. Some friends yang selama ni krisis da ok semula pas kita berbincang masaalah-masaalah yang menyebabkan sampai putus kawan sebelom ni (tapi takde la sampai tahap celah bedah bagai). So happy I have some members of my family returning. Yeay! BFFs forever!

Dah... dah... sakit jari taip. baru nak tidur. Leh?

Sekian...


PS - I have gotten quite a few DMs on Twitter, messages on YM, BBM etc from those of you who say you've gone through what I have. For those of you still feeling the hurt, look for that inner man/woman inside you to fight it and come out better. You'll find him/her tucked in etween your left armpit. Matilah! Honestly though - be strong guys! Love you people!

Reactions:

0 comments: