Saturday, June 19, 2010

Extra virgin

Spent the early hours of the morning nak tolong persiapan tuk pertunangan member, iaitu si Fiza, dak RTM.


Merasalah keletihan abih pon 6 pagik. Tu pun tuk persiapan pertunangan jerk ye.

Tapi yang penting, dalam tengokkan (tak reti buat so tengok je la) persiapan pelamin, as well as hantaran (sibuk main glue gun jerk) selain nak help move stuff about, amik ko... ni sesuai tak jadik hantaran?

Tuh dia! Kalao wat hantaran mesti meletup! Bakal in-laws mesti terpukau ngan symbolism of promise gituh! Heh! Matilah Fiza bunuh aku.

Tajuk albumnya - ko hado? Extra virgin! Dipercepatkan terus tarikh pernikahan! Heh!

Sebenarnya the minyak guna tuk rubdown buahan nak bagi kilat cantik gituh.

Anyway, between three of us, we managed to get things done by 6am!


I like the hantaran. Simple. Tapi rasa cam over lak pertunangan pon camnih. Heh! Tu la akibatnya kalao kengkawan turun padang. Semua jadik over. Wedding kang camna la jadiknya.

But it was a fun experience - walaopon tengah siuk pot pet wat tuh nih aku layan World Cup. My first full match. Sokong Cameroon. Walaopon kalah (aku jerit sampai satu Putrajaya bangun kot), but I think it was the best match so far in this damn boring World Cup series.

Hah... ni a look at pelamin yang hampir siap.

Simple. And nice.

Anyway, the highlight of the day (perlu ke highlight), was a call masa on the way Putrajaya. Abang angkat aku call terkejut pasal wartawan tanya dia pasal 'kes' aku (on Facebook group page aku).

We were supposed to talk but he's been away, so finally first event dia balik je da kena soal, terkejut beruk la.

But so glad you're behind me, big bro! Bagik semangat kat aku and all... it means so much.

So yes, without commenting too much on that case - biarkan je. Everything will take its own course. But it made my night. At least in this industry, aku tau there are so many I can count on.

Eh... dah.. dah.. meroyan panjang lebar lak kang.


PS - Apapon... yang pentingnya, aku sampai umah tidur by 7am, tak bangun sampai 3 petang, hawau!

Matilah pertunangan kol 11 pagik aku terlepas. Matilah!!! Janji tolong sebelom tuh da.. bukan mai makan je. Stakat ada yang kata pentingkan nak makan je - vast je makanan ko hidangkan sampai orang heran sangat? Silap-silap aku lagik mampu dari ko (kan Fiza - carutan pada pihak tertentu jerk).

Still bangun je contact sekor-sekor, cam fun gila. Sayang aku miss. Sorry guys... hope it was not TOO much fun without me. Heh.


Reactions:

0 comments: