Friday, May 14, 2010

Tahniah Sinar FM!


Congratulations to Sinar FM! Setelah naik perlahan-lahan, team Sinar dok teratas as radio station nombor satu! I like!


Era? Well, let's put it this way. Kalao fungsi iklan je manjang, as well as iklan agik bila main lagu dengan product sister company manjang, tak ke mana pon. Lambat laun orang bosan. So Hot FM jatuh terduduk dari pegang nombor satu jap pon, tetap Era continues to play bridesmaid.

Mana hilang zaman kegemilangan stesen radio yang penah cecah 7 juta pendengar?

Tu la akibatnya kalao asyik muzik kita ni diketepikan. Don't get me wrong, it's not about Indonesian songs. It's about the mentality of some and how they are partial to playing things they like (walaopon), and forgetting it's about moving ahead.

Instead of creating trends, mainkan lagu nan hado manjang, tu yang orang bosan.

Congrats to XFM sebab pendengar semakin ramai - they're the ones creating trends by playing music people WANT to hear and SHOULD be listening. Satu-satu nya stesen mainkan 100% muzik Malaysia! Yeah!

Hopefully rating Nielsen kali ni is a lesson. Management AMP tak reti lagik ke tukar orang yang sejak pegang Era ni entah ke mana stesen nih?


For full Nielsen ratings and summary - CLICK HERE

Reactions:

8 comments:

Yeah!!! Kesian ERA.FM kan? ehehe... Tabik spring wat Sinar FM yang berjaya!!! yeeha

Wow.....Sinar dah top sekarang!!! Dulu its a battle between Era and Hot...now Sinar pulak naik!! Tahniah SINAR!

I also do not know what happened to ERA. Used to like it but something is obviously wrong somewhere. I like the old batch of DJ's. Right now, Aznil jer yang best! :)

o yeah

SINAR, ERA & SURIA

3 channels qarl pling layan

SURIA mkin best lately

hurm. suka dengan pilihan lagu kat suriafm. meningkat sangat bilangan pendengar.

era? susah nak jumpa orang yang dengar dah.

sinar. of coz sebab dalam bas mesti dengar diorang bukak.

hot. banyak sangat iklan. kurangkan. please

yessszzzaa.. sinar no.1 and era no.2.. tk kisah la tu.. yg penting hot kalah... i loikkkeee...

pas ni nk sinar, era, suria lak.. heheh..

Bukan tak suka ERA dah, tapi macam dah hilang charm dia... tapi sill sokong ERA, sebab membesar dengan ERA. ERA adalah radio seumpanya dekat Mesia nih...

Anyway tahniah Sinar! And tak sangka Hitz masih radio Inggeris no 1!!

hmmm...especially bdk2 AF yg kat radio ERA la ni..amat merapu..said pointless things..n ske relate the issues to themselves..heloo..u thot listeners enjoy listens to "ur" story ke??

anyway..

Tahniah SINAR...ERA? Carta dekat radio lain dah masuk lagu2 tempatan yg baru tapi ERA masih dok lagu Wali band - Cari jodoh. Lepas tu main bebalik lagu Mengegar dunia, pakai buang, cari jodoh, takde variety. Banyak lagu baru dalam market tak masuk2. Masih layan sbb ada Aznil. HOT? Now banyak menceceh dan iklan sejak dok top no 1 sekejap. Suria skarang dah BEST, boleh layanzz.