Saturday, May 08, 2010

Apa dia?

Semalam gi layan dinner kat Bagan kat Port Klang. Rudy belanja, ajak Mable, Mus dan aku. Seronok la layan seafood. Da lama tak mai sini.


Lupa segalanya segala keletihan the past few weeks, noya pasal tuh dan nih kerana dapat berehat over the weekend. Siap bagi hadiah kat mama tersayang tuk Mother's Day (another addition pada koleksi handbag dia).

Lupa lak pasa nak tweet and all.

Until ada member DM aku tanya tak tengok konsert Akademi Fantasia ke, senyap tak tweet.

Baru aku teringat. Heh... ramai tunggu carutan rupanya.

Alamak... sorry lor. Memang nak time out sampai lupa ek. Tak penting pon. Awal-awal member da bagitau event hari ni. Memang sah ada kemasukan and all.

And terbukti. Farina kena dush, tapi tetiba ada AFMASUK.

Am I for it or against it?

Don't really care. Tapi cuma leh cakap sapa pecaya sangat strategi nak wat duit, silakan AFUNDI. Heh...

This is no longer a talent competition bila nak sepak orang tapi nak AFUNDI.

Tak sabar aku nak keluar statistik aku da kumpulkan.

Tapi tu tunggu dulu sampai final.

Harap orang Astro ingat je sekali rating, jumlah AFUNDI lapan musim yang SEBENAR (bukan propahan atau cakap saja) ada dalam tangan. Nak gak meka tengok apa alasan meka tanpa mengaku kelemahan musim ni sampai orang production dan sewaktu dengannya nak sibuk sana sini sampai hampir semua blogger Akademi Fantasia tak kuasa lagi nak bagi coverage apa apa dan suratkhabar dan media lain pon tak amik pot sangat.

Wonder if that weakness will also continue when they try and rationalize and justify new singles for all the kids off the factory line, nak cepat nya pasal.

Oh well... you get what you deserve. And if ada yang masih nak bazir duit pon... masing-masing nya duit, lantaklah. Heh...

Oh by the way, atas rayuan, aku da moderate comments sebab langau sekor dua nih yang sama yang masuk meroyan tak abih.

IP crosscheck da wat. Tapi malas nak cakap pe pe for now. Biar lah... Nampak sangat masuk sini melangut sebab nak defend nya pasal sebab orang tak amik pot. Out of respect though, all comments will be moderated and handled by moderators. Thanks pada team yang bertugas nak tolong clear kan. Takde masa aku nak layan..

Argh! Anyway... tomorrow is... shopping day (maybe). Da lama tak retail therapy...

Happy Sunday ahead!

Oh by the way... one more thing.

Isnin hingga Rabu aku ke Penang! Yeay!

Pelancaran album Faizal Tahir, Adrenalin kat sana. Da lama tak gi Penang. Dua tahun da.

Tak sabar... cuti dalam keja. Me like! Nanti aku update pics bebanyak during trip. Sapa nak layan lagik lajus, add je kat Twitter ek tengok sana.

Gotta log off now. Sleepy...

Reactions:

3 comments:

Joe...even Aznil pun mentioned masa konsert ke-8 (tengok ulangan smalam)yg pengumuman sape pelajar yg terkeluar bagus dibuat right after concert so that pelajar lebih serious dlm buat persembahan. Bukannya macam Debaran AF8, awal umum undian terendah then umum lagi, mmg sesuatu yg amat kelakar tengok satu produksi yg besar buat begitu.Anyway, farina dah kluar dan Shahir dah masuk. Tengok je la tapi Tok rasa Adira is OVERRATED, suara dia mmg besar tapi sangat LEPER. Nyanyi apa lagu pun sama je except Adin yg minat sangat walau Adira nyanyi tak best. Kalau dia juara pun, standard belum sampai spt Stacy or Mila.