Sunday, April 11, 2010

Tangisan beberapa ekor buaya

For the first time.. aku willingly tak nak ke venue nak layan Akademi Fantasia.


Aku da berkali cakap aku semakin letih nak layan drama perah duit SMS orang nih... because that's what it's becoming. And a desperate one too.

Betul ke sumber aku katakan yang memang AFUNDI tahun ni hado kutipan?

Merasalah ada yang rasa nak carot aku bawah nama Anonymous sebab tak kisah pasal apa asalkan dapat laharkan aku. Heh... bring it on la... da berapa musim. Lali da dowh!

Apapon... the announcement of bottom five and all... pretty pathetic because it looks like attempt bersungguh nak timbulkan suspen nak wat duit sebab tak kena kuota nak saing ngan musim Akademi Fantasia lain.

Oh well...

Kalao keluarga dan peminat semua bijak, simpanlah duit SMS korang skang. Kalao you really believe in talent bebudak nih, jimat duit tuh nak wat kan single yer from the best producers around.

Kalao tak hasilnya kang dapat single express hado jerk paling kuat... dalam sehari dua lepas elimination. Hah.. si Alif dah keluar. Dia dapat wat single tak rasanya? Heh... KRU nak wat single tuk semua ke?

Amik ko... borong! Semua pau skali. Pada awal musim, tak ngaku lak masa ditanya apa kaitan KRU dengan Astro Entertainment Sdn Bhd dan betul kah part of the deal is preparation single borong bagai tuk KRU.

Well... one down... we'll see how many more.

Sama la ngan sebelom ni katakan we won't we inundated, dihujani gituh ngan lagu-lagu KRU ketika Konsert. Tapi minggu ni jerk stay away from lagu KRU. Heh...

Apapon.. mai kita kelas Bahasa Inggeris hari ni yer, adik adik.


Hah.. apa ni? In English - ni la namanya CROCODILE TEARS. Merasalah translation air mata buaya (ada ke saying ni in Bahasa Malaysia)

Maksudnya, tangisan palsu, lakonan hado untuk nak tunjukkan simpati... katanya... walaopon!

And dengan tersingkirnya Alif (opocot!!!! terkejut!... katakauuuuuuu), kita dapat lihat... eh jap... semua tak nangis pon. Nampak sorang dua cam Nad (tu pon pastu joget terkinja kinja) dan Farina (nangis sebab lega terselamat dari tersepak kuar) yang keluar.

Maulana yang biasanya nangis cam balu filem Tamil mati laki pon konsep ceria ceria kanak kanak Ribena.

So maksudnya?

Sila pilih jawapan spekulasi dibawah :
a) Dr Fazley da counselling awal-awal supaya tak cenggeng
b) Konsep 'Ada Aku Kisah' bila Alif keluar dikalangan bebudak sebab memang rasakan dia awal-awal patut keluar dah
c) Segala tangisan selama ni pelesu saja da masuk empat minggu da letih nak berlakon perah airmata
d) Sila isi ruang kosong ngan jawapan peribadi anda.

Heh.. crocodile tears kah adik-adik?

Lantak pi la...

The question now is. With the desperate attempt nak naikkan AFUNDI minggu nih, apa kah tindakan selanjutnya produksi nak ningkatkan kutipan AFUNDI. Mari spekulasi.

Awal-awal meka da kompang pasal AFUNDI. Padahal dari nak masuk minggu keempat saja. Sesuatuh! Tak penah awal camni... and it's not like this year such a phenomena that it gets called on lak tetiba. In fact, ada beza kah one screamer from another?

What do you guys think will be the next action of the production nak try and get people to vote?

We'll see la lepas ni.

Apapon - aku lega ari ni tak ke Dewan Sri Putra. Dapat rehat seminggu, takyah nak rush sana for a half hour show yang hado.

Pada mereka dalam produksi... pikir-pikirkan la pasal perisian dalam Debaran.

Orang carot, korang sentap. Tapi hakikatnya ini hanyalah salah satu rintinhan peminat yang dah sokong Akademi Fantasia dari mulanya.

Bring Akademi Fantasia back to the fans. They poured money into the show and make it big. Respect them.

For now... the show is just... another show. Baik tengok Mentor dari Debaran bila malam minggu camni. Heh...

Next week nak try kot konsert pon dok rumah je. Cam tak penting lak da nak tengok konsert cam dulu-dulu. We'll see how (seronok kekadang kompol ngan kengkawan demi nak gelak... )

Eh.. anyway... tadik ada meeting pasal projek baru. Yeay... Cikgu Siti Hajar on board. And band Pesawat on board (yang wat lagu Mirage as how it should be performed not versi haus).

Looks like things kicking off. It's going to be hectic... but hey... what's life without a little stress kan?

Ok la... nak tidur awal. Esok kena recce location.


PS - Video akan diupdate later.

Reactions:

14 comments:

Hi Joe,

I gelak guling2 pas baca ur entry..hihi..u made my day..after a very stressful weekend..crocodile tears? yup..

Jawapan spekulasi: d) Selfish..asalkan diri sendiri x kuar..ok la tu..Farina? "I'm a fighter dats y I'm here" ..poyos..if org x vote..cmne dia fight pn kuar gaks kan? kelakar..

Kesimpulan: aku kerja keras cr duit..x semudah itu people can get my vote..hanya insan2 terpilih je..tu pun bajet2 aa..

have a nice day tomorrow..(hmm my day will be hazab..arghh..)

~~zaza~~

eheheh tapi betol la zaza. tak nampak meka nangis ke apa pon malam ni. member aku pon mesej aku kat twitter kata kenapa takde drama hindustan lak minggu ni.

hahaha! wht a waste of tm n money..really,af dis is d lousiest ever! seksa kot tgk,i think they hv to stop la..n joe,i jst love ur coment..lol

Hahahahah..."tangisan beberapa ekor buaya" ...so true...I managed to catch the end of Debaran last night and surprise surprise...no drama worth cringing for??!! Wow...have they read your column Joe? or they just simply did't feel for the boy who got booted out (forgot his name lah)... Anyhoo, one girl finally stood out for me during the last concert, that girl who went a bit overboard with the 'acting'...Adira. I hope she continues to excel and others should notch up their competitive spirit a bit.

Joe...memang entry yg baik punyer....
Anyway, setelah pengisian Debaran dicarut-carut dgn kekosongan bangku kiri kanan maka krew penerbitan mengumumkan SHOWCASE bintang2 AF.Amacam fansHafiz and Aril, ada puas..??? Nak buat camne cameraman dah tunjuk kat satu Malaysia dewan sebenarnya kosong masa Debaran pd konsert2 sebelum ni tapi nampaknya dah pandai main dgn camera masa Debaran AF semalam.
Tok pun rasa mmg si Dr Fazley dah bagi peringatan pd para pelajar supaya tak nangis mcm kekanak Ribena lagi, buat malu je especially bila pelajar lelaki lelebih dari pompuan. Sedih...Sedih...dgn penerbitan AF8 ni. Entah berapa pam jamban diorang dah kena dgn BOS BESAR ASTRO..

nak maki hamun, mencarut semua ada masa last konsert. so x perlu hokay, clip2 yg nan hado tu. murahan betul. kan dah tunjuk kat diari bebudak tu gi genting, ni mau tunjuk lagi. pastu tunjuk moto tu gi jln2 kat klcc...uwekkk..nak keluar muntah hijo. mmg la adira tu comey tp bila dah berlebih tunjuk dia dok meroyan ngan moto tu boleh berdarah mata wey...

Joe, if u watched Ai Minnal konsert semalam.. it is much more better than AF.. pengkritik muka berseri2 jer. LOL..

BTW, u have ur right! this is ur personal blog..

tapi kan joe.. dalam byk2 scene lam af dr af 1-8 ni.. scene paling talih blah ialah bilamana principle tiara dgn bersusah payahnya berlakon sedih atas stage.. sambil announce dia mengggunakan kuasa dia sbg principle untuk adakan af masuk.. takat nk buat af masuk tak payah guna kuasa principle pon tkpe.. sbb af 2 buat lama dah.. mati2 aku ingt dia nk announce dia batalkan penyingkiran malam tu.. lawak la.. sorry off topic.. hehe

aku rasa yang buat AF thn ni x best apart from persembahan itself is THE JURIES.

aku rindu gler kot dgn keletah AC Mizal, Kak Ogy, Abg Hattan bagai..

ni tak, tetiap minggu skema je komen voice projection ke hulu vocal technique ke hilir..

dah macam majalah 3 plak aku tgk!! choiii

masaalahnya the one yang really comment pasal vocal is deja stakat ni. lain touch light2 je. this is a singing based competition so sedikit sebanyak kena la sorang touch bab tuh. especially since bebudak ni sumbang bagaipiala sumbangsih. ehhehehehe...

for me it's the lack of personality, the wrong selection overall of the students, songs... production and one or two more factors aku pasti peminat sendiri tau.

hahah tats rite...nk xnk ari2 layan gak AF..
strongly agree..juri pon one of the reason AF8 cm lemau..
tp kan jo..i just want to know..every week i folow ur blog..n every week ur respond kt student AF8 ni very -ve...adekah bcoz u x jd part of the team for this yer..?

Actually aku da cakap berkali.
Time AF7 aku carot dari dalam. Nak ubah cause ada direct access.
Aku tak terlibat lak it becomes suara sorang peminat AF.
Tapi aku paham la sorang dua Anonymous main sentimen camni. Konon aku cakap tak credible. Tapi ingat sikit peminat2 luar tu yang bersuara sama ye.
Jangan syok sendiri nak kata kita negatif dan tak acknowledge kesilapan.

Typical.

Actually aku da cakap berkali.
Time AF7 aku carot dari dalam. Nak ubah cause ada direct access.
Aku tak terlibat lak it becomes suara sorang peminat AF.
Tapi aku paham la sorang dua Anonymous main sentimen camni. Konon aku cakap tak credible. Tapi ingat sikit peminat2 luar tu yang bersuara sama ye.
Jangan syok sendiri nak kata kita negatif dan tak acknowledge kesilapan.

Typical.