Monday, April 05, 2010

Horror on the hill

Gempak tak tajuk? Cam title filem seram.


Sebelom kita mulakan apa-apa cerita... harus aku ingatkan. Sapa yang memang tak suka story seperti benda alah yang jenguk kat bumbung ketika Anugerah Juara Lagu lepas yang aku snap photo dan luas tersebar tuh, takyah baca.

Kang korang tak suka nak ngadu bagai.. sapa yang susah? Ko gak.. sebab ko dah bazir masa dan bandwidth bukak blog aku. Heh...

Sebelom apa-apa... lihat lihat pada gambar ini... apakah???

Heh... sebelom ada yang carot aku, ni pic aku snap dari bilik member aku kol 11 pagik.

Mana taknya... aku takleh tidur nya pasal, da kejutkan roomate aku, gi ketuk tiap bilik paksa kengkawan semua bangun sekali. Konon bangun awal...

Anyway masa aku gi tiap bilik dan ugut nak siram memasing ngan air kalao tak bangun, terperasan ada jiran bilik didepan bilik member aku.

Sekali tengok horror.

Kali kedua tengok, kesian lak... mana taknya.. kejung semacam je rambut. Member-member semua pon wat servis komuniti ngan menjerit nak kejutkan akak tuh sambil speku kalao dia jaga dan toleh, kalao takde muka.. semua nak lari camna. Heh...

Dua tiga kali akak ni terjaga, tapi leh stakat pandang ke tingkap - pastuh sambung tido. Aiyo!!!!

Heh... ni la akibatnya kalao takde keja nak wat. Sakat orang je.

Kisahnya, aku tidur pon nak dekat 5.30 pagik pas lepak ngan member-member.

Biasalah... lepas post party pun da kol brapa. Tu pun aku tak lepak lama. Balik bilik salin baju, then kami ramai-ramai keluar menikmati udara segar Genting Highlands.

Anyway after menggila ngan kengkawan (sebab meka semua tak keja besoknya), headed back to my room.

Sebenarnya takde benda pelik berlaku sangat. AKu ni jenis dok hotel ni... bukan senang.

Al maklumlah.. hotel ni kan ramai penah duduk sebelom kita... entah apa yang berlaku dalam katil tu, bilik tu sebelom kita dodok. Tak kisah la hotel lima bintang ke hotel lima binatang.

So anyway this room I was in, memang sesuatuh.

Ever get the sensation of being watched? While you sleep?

And that it's sitting at the foot of your bed, or looking down at you?

Camtuh la perasaan aku. Except in my case bukan saja perasaan... sebab memang sixth sense aku nih pelik sikit (bagi sapa yang baca blog aku tau la semua insiden aku yang tak abih abih merata tempat)

Aku terlelap je... mesti terjaga mengejut. Tak nampak apa... tapi tau ada something there. Berapa kali.

First two times, aku da fed up. Ngantuk dan letih... tapi kena usik.

Tanya la sesiapa yang nampak benda halus ni. Meka akan bagitau ko. Meka dicarik sebab kengkawan kita itu dapat kesan kita yang kita sedar mengenai kehadiran mereka.

Ingat subuh da ok... ni sampai kol 9 aku asik terjaga mengejut sebab rasa ada orang sebelah aku, kat kaki katil aku, dan sebagainya.

Tension!

Last-last kol 9 tuh aku mandi, gi breakfast bagai.

Sekian cita yang nan hado horror kecuali di alami korang sendiri.

Tapi kalao nak horror, kat Genting ni takyah la cita pasal urban legends yang ada kat Pangsapuri Ria tuh (especially Selangor tower), cita berlambak dari kengkawan dok Amber Court.

Aku penah tengok Amber Court dari tingkap bilik tempat aku stay sebelom ni.

Awal sikit tadik, gi jenguk sana sebab ada member kesian... keja siapkan artis, artis tuh bagi bilik kat tempat yang nun jauh dan scary mary nih!

Lihat je keadaan ko pon da paham...


Dahlah perjalanan nak ke sana sesuatuh. Jalan sempit, bengkang bengkok. Tengok lampu jalan pon tau kalao waktu malam nak gi nih pon - lagik rela aku dok dalam keta dari check in apartments nih.

Heh... bila tengok close up, ngan sound effect pelik bagai kat dalam carpark (bunyi ala menangis), ngan takde orang sangat (tempat ni kita nampak dua tiga keta naik, selain tuh nampak guard sorang) memang horror. Leh shooting sini for filem seram ni....

So sesapa nak check in Genting, aku cabar korang dok sini.

Eh dah la.. panjang lak entry merapu aku nih.


PS - Genting ni horror biasa la.. tapi pemandangan hebat. Ni sempat snappy masa wat 'photography' session yang hado.


Reactions:

10 comments:

eh mmg cat merah ke? seram nak mampos.... hahha

erk.. yg tu gamba ria apartment ke?
gler r.. baru nak g duduk c2 mggu ni.. horror gler rupe dier...

gambar tuh amber court. yang nun jauh. pangsapuri ria tak setruk nih. tapi tetap banyak cita la.. especially selangor tower. pahang tower tak sangat.

Nasib you cerita Joe... tak sabar nak baca since you update status kat starbucks di hotel haritu... hehehe...

Ko ni bikin daku takut je le Joe.
Lagi ko cakap tok sah baca lagi lak gatal mata nak nengok.
Lepas tu......eeeeeyyyyyyyyyyyeeeeeeeeeeeeek

ahahahah... korang ni. ala.. biasa je bebenda camni. yang tak namak selamat... yang nampak ni yang leceh! slalu je diusik.

bior betoi joe..horror gile la cite ko ni...tak suke aku..ahaha

kinda pissed off kan when like you're so tired and everything you nak tido, tapi ade saje makhluk tuhan yang tak seksi tu nak kacau2. it's just not scary anymore but annoying sbb buat org tak cukup tido je! i get that all the time. changing rooms and stuff won't help either. sheesh.

ape motif tetiba nak cat merah plak kat situ, tak rata plak tu. gile scary. siap dpt bayangkan darah org semua terpercik!??

ehehehehe... kan. aku pon bayangkan camtuh. ko tengok pon automatic terbayang.

memang la leceh bab hotel room kena ganggu.

aku penah skali kat bangkok sakit ati sangat mengamuk menjerit sorang diri mintak berambos! ahahahaha