Monday, April 12, 2010

Dash

Screw it! Hari ni melampau sangat aku berkejaran!

Dahla semalam tidur terlalu awal, terjaga terlalu awal. Bila da rushing about seharian, letih tahap gaban paling utama gituh.

Awal pagik da gerak. Ada meeting. Kat mana? Amik ko!

Motif kat Sunway Lagoon. Biasa la.. ada projek. Syukur beribu kali syukur! Rezeki...

Lepas tuh gegas ke Alibi Music kat Damansara. Kecoh jap layan kengkawan sana (merasalah bebudak sana semua keja cam tak keja... KC take note! - heh!)

Abih tuh, rush nak recce location lak tuk agik satu projek akan datang. This is the actual project next in line of the few lined up. Can't reveal any details, tapi korang tunggu je dalam lebih kurang dua minggu. Flash mob alert!!!

Headed Low Yat layan nak settle benda sana pastuh. Amik ko - merahkan laptop lak. Skang matching ngan lighter, beg, rambut, tali pinggang... cam Chinese New Year lak rasanya semua feeling merah. Matilah aku kalao tetiba terserempak lembu nih!

Had one last meeting later in the night sebelom headed home. Seriously letih... tapi pasni banyak agik keja nak siapkan nak email bagai.

Hopefully things slow down sikit sebab I am feeling really drained.

Oh by the way.. mulai skang, memang tak kuasa aku nak link Diari Nan Hado... oops.. Diari Akademi Fantasia agik. Ataupun Debaran yang juga sewaktu dengannya bab tahap membuang masa gila babs.

Only the Konsert. Tu pun for now... if it keeps getting worse, I'm not even attending, mintak dak lain cover and I can do much more on a Saturday night. It is getting tedious, and boring. Tak penah aku sampai tahap rasa camni.

Tatau la peminat lain. Selama ni kita katakan leh lawan musim keempat tahap hampeh, tapi tuk aku musim ni da memang juara dari segi Akademi Fantasia paling lemau dalam sejarah - even worse than musim keempat. It's the fifth week and there are absolutely no signs that things are going to get better.

Tu la akibatnya bila nak bikin program nak syok sendiri dan bukan demi peminat (yes... kalao ada yang tak puas ati statement ni, that is a fact - do your homework and see what made the other Akademi Fantasias work).

But tadik ter-tengok lak (TV on masa wat keja) Diari and sempat raise a few questions. Such as...

Kenapa ada fakulti rasa orang terpengaruh cakap Adlin? Bukan ke minggu lepas dia puji Anum bagai nak rak, kena sepak gak? This just proves tak kisah sapa, rightfully so, peminat undi sapa meka rasa layak dapat duit meka la. Simple as that.

Kenapa Norman kata selama ni Akademi Fantasia takde sora cam Alif. Darn right there (sila gelak in private ek). No one sounded that bad. Wait a minute! Did Norman watch semua musim Akademi Fantasia? Apa beza Stanly dan Alif time Akademi?

Kenapa all this fuss about Alif? Or any of the kids yang terkeluar? Aiyo... cakap cam semua hebat hebat belaka. Padahal semua memang skang competition tengok sapa tak tergolong in the worst jerk... and not seeking the best. (Speku supaya AFMASUK dapat diadakan walaopon takde orang mintak kecuali segelintir terlampau kecik)

Kenapa bebudak yang average in their early 20s, perlu ada aktiviti yang make them look like 12 year-olds. Erm...

Kenapa aku dibuktikan betul dengan lagik lagu KRU jadik tugasan? Aiyo seriously. Apa deal ngan Astro nih sampai camnih. I mean honestly there are a lot of songs, so chill with the KRU compositions la. Bukan takleh... tapi come on. Every week (kecuali minggu lepas) macam kewajipan! Kalao camni wat tribute week KRU terus jerk. Senang. get it over with.

Yang pentingnya.. merasalah la minggu akan datang nih, lagu seperti Seri Mersing, Halo dan Pergi bakal dihancurkan. Oh well.. you expected something more? Can't blame me for being pessimistic. Halfway point and still amateur karaoke night. Undeserving of the status of Akademi Fantasia. Period.

Reactions:

11 comments:

as usual,agree wit u...AF8 is worse AF ever had....

Nape production AF kali ni sengal sangat eh? Aku hardcore fan AF drp first season sampai la ni..tapi kali ni dah tahap burok sangat la...production kali ni bodoh sombong ke apa ek..x dengar ke fans dah complain mcm2..tapi diari for first time smalam tayang jam 9 mlm, sbb rating jam 7.30 hancus le tu..harap production satukan aje konsert ngan debaran tu ari sabtu aje, konsert ilang seri la, kaloi x tengok pun x pe..

yelah tu..rating da hancus giler...boleh jer channel manager ckp based on researched..research mana diorg pakai ?? ke salah target research?huhuu....af7 and af2 still da best! Walupon org byk komen af7 dulu tp sedar tak sedar itulah yg best...huhuhuuuu... tolonglarh tukar production team next yearr!!!!!!

x payah tunggu tahun depan, sekarang ni pun dah hazab ngan nazak je aku tngok AF ni...syok sendiri, gimik murahan, debaran merapu, jimmy shanley pun asyik merapu over acting.. baik bagi kat sarimah sorang aje buat hosting....buat konsert ngan keputusan sekali aje x payah debaran tu buang masa...konsert dah hilang seri ngan tarikan dah..drama diada-adakan, bosan tahap gaban siot...aku rasa production kena bertindak sekarang...selamatkan AF8 sebelum fans teros x pedulikan lagi konsert ke apa jadah ke..-Ex diehard fan AF-

Joe...memang SETUJU...
dah komen hari tu lagi yg AF8 is worse than AF4. Yg penting ORIGINALITY of AF concept sudah tiada lagi dalam AF8. Korang make comparison dgn yg dulu2 kalau tak caya. Nak jadik mcm Sehati Berdansa tak jadik, nak jadik American Idol tak jadi. Akhirnya...Hampehhh.....Slot satu jam setengah, pengacara kejar masa, lagu potong pendek, camne nak judge bebudak sbg penghibur. kalau nak kata based on suara jer, memang tak lawan bebudak Bintang RTM punyer power.

elo... JOE..

sanggup ke nk tgk diari AF tue? ngan aksi Jimmy yg ... huh malas nk cakap!!! kalo baca paper B-Pop..diorg tulis "Terjerit- jerit, merengek-rengek manja dengan mimik muka yang menjengkelkan"... paling busuk bila time dia nk mention nama Linda jasmine... kalo lelaki tu tunjuk la maskulin sket.. takkn semua pengacara lelaki kena lembut2... papepun AF8 mmg hampeh utk ditonton!!

I miss the good ole days bila family get together just to watch the weekly concerts! It stayed that way until AF7, even during the so-called slow AF4 (compared to AF8, AF4 was even appealing enuf to get us glued to watch them!!).This year, my siblings tak peduli pun nak balik kampung to watch with us!!! Infact some still don't know who-who in AF!!!

And to make it worst, I have not watched a single diary this year!! How strange!!! LOL!!

To Norman si pengetua,

Memang la takda org suara macam si Alif tu sebab suara dia pelik bebenor. Masuk choir boleh la menang. Unik yang tak bagus si Alif ni!

"I miss the good ole days bila family get together just to watch the weekly concerts! It stayed that way until AF7, even during the so-called slow AF4 (compared to AF8, AF4 was even appealing enuf to get us glued to watch them!!).This year, my siblings tak peduli pun nak balik kampung to watch with us!!! Infact some still don't know who-who in AF!!! "

Me too. Rindu gile2! Dulu family sume smgt tiap2 sabtu masak sedap2 kira mcm mkn besar untuk tengok af depan tv ramai2. Yg plg seronok AF2, semua family smgt batal jumpa kwn, kerja sume balik rumah awal semata2 nk tengok konsert ramai2. Reunion semua.

Skrg? Sume dah macam "Af, best ke?, Syok sendiri je?". Haih. Seriously, astro patut baca komen kita dlm ur blog and ur blog sekali supaya dia tau apa yg dia perlu buat.


Jgn jd produksi syok sendiri. Nak setaraf Bintang RTM ke?

kan?

AF has lost the meaning behind it da compared to sebelom ni...

To be honest, i pun tak tau, who's who dlm AF8..tak bminat nk amik pot...dh ilang seri