Wednesday, March 17, 2010

Raja Lawak

Firstly. Diari hari ni - erm.. lagu lagu tugasan akhirnya diumumkan.


Jap.. sebelom tu nak tanya sikit. Adakah aku sorang je rasa seperti kali ni melampau lak penjualan bebenda download ni - album bagai. Perlu ke nak download pic Jimmy ngan Mok the Monyet. Haduh... show ni cam iklan panjang lak da.

Anyway... ni senarai lagu tugasan and what I think's going to happen.

SHAHBengang (Akim)
Vocally ala ala mampu kot dia deliver, just don't expect too much. Visually - it's going to be quite a pain.

ALIF - Kau Aku (Aizat)
There goes my favourite song. Merasalah bakal berdarah telinga katanya sora gargantuan akan kedengaran lagik bila dia nyanyi.

SHAHIRKhatimah Cinta (6ixth Sense)
I don't think he's going to hit the notes and sebab mamat ni cam takde emosi ala ala Zombi Kampung Pisang, there goes another nice song in the karaoke session.

IWANHaven't Met You Yet (Micheal Buble)
Help! I'm sorry but mamat ni moka dan gaya Raja Lawak. Aduh... he's a good copycat though, no doubt. Mampu bak lagu... but don't expect him to bring anything new to it.

MAULANAExtravaganza (Bunkface)
Owh have mercy. Can someone tell these people INDIE is not a genre???? Berkali kali aku ulang tapi masih ada yang confident band indie la... lagu indie la... aduh... bangap sungguh. This is so salah.. nama Akademi yang deal with music but basic pon tak paham.

Indie - or independent - can be from any genre, baik rock ke pop ke, as it basically refers to the state of being INDEPENDENT from mainstream major producers. Ada paham?

Ertinya kalao Ramlah Ram esok wat album pop, tapi dia guna duit sendiri nak rakam album, dan edar sendiri album itu - dia pon INDIE. Paham?

Bunkface pon kalao da sign ngan major label, dan segala pembiayaan rakaman, edaran dan publisiti bagai di tanggung syarikat dan bukan diri sendiri - itu namanya dah BUKAN INDIE.

Bangap bin Atang sungguh la bila orang main throw about terms about indie ni tanpa paham. Geli ketiak aku. Takde muzik yang leh dikategorikan INDIE ok. Muzik from India ada...

Panjang lak meroyan. Anyway.. Maulana. Hado mampu nak rock it out. Doubt he can carry this song. He doesn't have the attitude to dan mesti poseur gila.

DAUSCari Jodoh (Wali)
Lagu yang sesuai ngan dia. Apa lagik dia mampu nyanyi? Bagi simple simple sing-a-long jer. Haussss.....!!!

AINHey Ladies (Rossa)
Poppy. No problem for her. I think sebab dia comfortable onstage and all, this song senang je dia tackle kalao dia tak overconfident.

FARINAPaparazzi (Lady Gaga)
Ni pon takde masaalah. Cuma, she has the ability to deliver vocally, tapi performance dia I hope the tenaga pengajar don't stifle her by asking her to do things a certain way - instead match it with her ability.

ANUMAku Tak Percaya Cinta (Liyana Jasmay)
Sungguh ketara dia tak suka lagu ni. Memang lagu ni susah (apa gelak... !!!! Heh!) Mampu? Ko rasa?

NADERT (Farah Asyikin)
I don't blame her for not liking this song as well. Good luck je la. Lagikpon bukan dia sodap sangat pon last concert.. so sesuai la ngan lagu.

EMAYang Terbaik (Marsha)
I think lagu ni sesuai ngan dia, and dia paling luckiest antara semua. Whether or not she takes it to heart, instead of nak cukup makan je will depend on how successful she manages to execute the song.

ADIRA – Bertamu Di Kalbu (Jaclyn Victor)
HELP! Tak confident aku langsung dia ngan lagu ni... too powerful for her and the song is so going to overshadow her.

Perlu ke lagu group tahap ni? Spend more time on solo jer. Tuh pon tak mampu camna.

Nak... layan Diari ari ni. Jimmy! Ko ting tong ke apa time recording? Sungguh! Jangan marah, Jimmy but you need a chill pill man. Too hyper dan sungguh very the bouncing of the walls ok cam sugar high. Chill a little.



Kowser la... some of these kids sungguh tak sesuai in the Akademi. I really wonder how selection was done.

Aku predict - some of them akan hilang lebih cepat dari zaman kehausan musim keempat dulu. Good luck je la ngan harapan palsu yang diberikan yang meka ni bakal bintang.

Eh dahla... ari ni short entry again. Aku nak abihkan keja. Esok ada sidang akhbar untuk AIM 17. Juga pelancaran album Bunkface baru. Dua-dua pada masa yang sama, tapi aku gi for AIM kot.

Updates later!

Reactions:

4 comments:

Tak mampu rasanya nak komen buat masa ni tp bila tgk diari tadi...sedih tengok si Shahir dan Iwan. Untung le Daus dapat lagu Cari Jodoh tu. Yg pompuan pulak...semput tengok sebutan Farina dan nyanyian Adira. Apa-apa pun malam esok mungkin ada yg dpt memperbaiki persembahn, so enjoy the show dulu then review....

HI Joe..
Agree wiv u..Jimmy needs a chill pill..dia nmpk sgt mencuba..maybe trying too hard not 2 b compared wiv earlier host..patut boleh lepak lebih dgn mok..btw..i saw his fingers got inai..err..kawin dh ke?

~~zaza~~

klu peserta sarawak,awk x kutuk ek..klu yg lain2 kutuk mgunung..bese la owg kan..sptut ye support bkn kondemkan..mcm2 la..

bukan ke daus antara paling hancur malam tu?

dia kan orang sarawak?

aku akan kritik mana aku rasa LEMAH dan TERLALU amatur.

support? excuse me. in the real industry - adakah semua akan dipuji lambung gituh?

pijak pada bumi nyata. beribu berbakat lagi diluar sana.. dan kalao bebudak ni tak gunakan peluang mereka, mereka berhak dikritik.

yang instant wat duit bukan ko atau aku tapi mereka.

so renungkan.