Tuesday, March 30, 2010

Long awaited....

I know I promised you guys these pics ASAP tapi aku sungguh sibuk sampai tak larat nak edit pics ni bagai and upload.


Sebelom aku terbabas pot pet panjang, ni gambar-gambar majlis persandingan Umie Aida yang memang wedding of the year (and one of the best celebrity weddings in a long time). Aku malas nak comment too much, so korang enjoy these pics je la ek.

Apapon Umie, woman... you looked gorgeous that night, dan aku doakan ko bahagia disamping abang tercinta sampai ke anak cucu cicit etc, ok. It's so hard to imagine you finally married, being independent woman and all... but I can see how happy you are, and I pray the happiness will last forever for you.

First... the venue. Awesome. Ballroom kat One World Hotel never looked more gorgeous. Congrats to Jovian Mandagie! Memang kelas usaha ko!




Ni souvenir cokelat. Me like the box a lot. Jovian nya keja kalao Indonesian stuff ni memang meletop. I think it's unique and extremely cute!


The menu... tak makan sangat malam tuh pon. Saja jejalan tengok usha kaco Umie, and then berborak ngan orang orang TV dan filem yang hadir. Best! Macam reunion kengkawan lak... pada meka yang perlu...

Nih Engku Emran jadik VVIP usher escort Tun Dr Mahathir masuk. Erra lak escort Tun Dr Siti Hasmad masuk.

And ni the bride. Maapkan the quality or lack thereof, of the pictures. Biasala amik pakai Blackberry je (tu pon kira da meletop ok!). Malas nak galas bak camera berat sana sini time nak la la la... cantik sungguh baju Umie nih.




Again more on the decor. Memang classy and elegant... something missing in a lot of weddings bila nak feeling lavish. Umie's memang a wow and memang aku rasa ramai akan cuba niru kang.


Performers malam tuh, ada Farhan.. ada Ziana Zain... tuh je kot. Tak perasan lak...

My sis! Susah ni nak dapat time lepak ngan Nasha. Ni pon masa jumpa nak lepak borak, ramai nak amik pics ngan dia je.

Takpe la... kang lepak gak. Anyway, I think Nasha looks prettier by the day. I think people try so hard to look good, with her it's almost effortless!

Dan ni antara kengkawan industri yang hadir. Aku tak sempat snappy semua, but I think most of those I can call friends sempat aku snappy.

Ada yang TAK PENTING aku langsung tak endah pon. Ehem... no komen la kan.. bior jerk!

So here's Misha, Dynas, Nabila, Iqram, Nora, Fahrin and Linda - among the beautiful guests yang hadir malam tuh. Ramai lagik... sapa tak sempat snappy, sorry sangat. Ballroom penuh manusia sangat tak sempat spot semua pon. Apa agik nak sesi ngumpat. I know Sazzy and hubby pon ada, Liyana Jasmay... erm.. ramai la.






Korang mesti ingat aku posekan Fahrin dan Linda kan sampai dedua pose peace. Eh.. takde ok. I'm friends with both and I don't take sides. Apapon, I only hope both of them move on soon... tanak la bebenda tak elok ni.

Anyway.. hah... takyah speku. Ni pon Umie flash a peace sign.

But I LOVE the detailing on her second outfit. Amik ko! Thousands of little rosettes all over the bottom half while the top is crystals and lace and what-nots.

This is what you call haute couture!

By the way kalao korang nak tau, berat bahagian bawah baju tuh pon dan berbelas kilo ok! Aku cuba angkat pon terkejut. Umie mintak try angkat kain bawah tuh.. aiyo! Heavy gila! Tabik kat dia camna dia jalan pose bagai.

Beauty is pain, gituh!

Nih lak some shots of her with hubby dearest. Romantic abih aku tengok couple ni. Best! I like!



Ni pon pasangan romantic. Heh... except in this picture, Shidi lak ngada wat moka pose belakang Vee masa perasan aku nak snappy pics. Heh!

Ni bride's bouquet lak. Aku bak balik! Heh! Umie tak campak ke apa... entah tetiba Nasha bak kebas dari mana ntah. Pastu aku main-main benda tuh, si Nasha bagi aku. Bak je la. Keringkan.. kenangan gituh!

Ni Umie with her sister dearest. Erma nampak happy sangat that night... but I guess a lot of us were to see Umie so happy.

And yes... Umie Aida. Ko da jadi isteri orang. All the best, luv. Lots of hugs... after all these years, who would have thought!

Hah... so tuh la entry aku pasal Umie nya wedding yang overdue. Masuk bab lain.

Ni Diari dari semalam. Layan dulu... then aku komen.



Nih dia pemerhatian aku dari Diari hari Isnin.

*Aku tak paham the endless play on ‘salah pengundi’ tak Afundi so terkeluar akibat thingie. Basi… la la la …
*Already Debaran haus, kenapa masih perlu repeat bits from Debaran again in Diari? Redundant. So can play airmata lagik ke? Does this drama still work? Aiyo!!! Dah lapan tahun takde lagik idea ke.. find something new to play on. Five minutes of tears… boo!
*Alamak… that stupid monkey makes noises now. Yawn!
*FUCK!!!! More crying???? Bodoh la asik perah airmata je keja. Dari gelak, jadik meluat jadik benci aku nak tengok sekor-sekor cenggeng melampau tak kena tempat. It’s not like they fucking died! Shit… Da masuk tiga minggu masih main drama airmata yang takde perisian. Ni ke katakan meka ada character? Bazirkan airmata pada benda yang camni. Stop it already! It’s just coming to the point of being ridiculous! Tunggu la meka keluar tengok how much respect for being weepy all the time. Puke!

And that was it! Itulah satu episod Diari yang nan hado.

Erm... Diari hari Selasa malam tadik lak. First of all.. ni lagu tugasan minggu ni.

Pelajar Lelaki
ALIF – Sesuatu Janji (Taufik Batisah)
SHAHIR – Derita Cinta (Jamal Abdillah)
IWAN – Permaisuriku (Jay Jay)
MAULANA – So Sick (Ne-Yo)
DAUS – Separuh Jiwaku Pergi (Anang)

Pelajar Perempuan
AIN – Cinta Antara Benua (Arni Nazira)
FARINA – Cantik (Nikki)
ANUM – Kau Atau Aku (Main Tarik Tali) (Elyana)
NAD – Bulan Cinta (Eva)
ADIRA – Kini (Feminin)



Korang perasan tak tiap minggu mesti ada lagu KRU? Memang la they have SOME good songs in their catalog. Tuh tak nafikan. Lagu Kini ni pon memang 'evergreen' pop (matilah aku evergreen). Betul la kan... sapa tatau lagu Feminin... iconic gituh.

Cuma seriously they need more variation. Hasilnya semua jadik ala produk KRU sounding. Oh well...

Tapi ni yang kelakar.

Lagu Bonus Debaran
GENERASI HEBAT – (Hafiz, Aril, Akim & Black)

Aiyo!!! Honestly? Tak cukup ke semua edisi program Akademi Fantasia kali ni sumbat botol Brands dalam moka kita, pastu sebut dalam 3,726,211 kali dalam dua minggu pertama sahaja?

Ni lagu pon kena lagu iklan? Damn!

The girls have a better selection though, tapi minggu ni aku rasa Farina either mati ngan lagu Cantik, atau meletop. Dia yang paling kritikal sebab lagu ni may be straight up poppy dance, but it's difficult. Kenapa tak bagi Anum lagu ni (gelak sorang jap)

*What’s with the siren gimmick? Pengetua nak form groups of three katanya. Perlu ke? Aiyo.. so freaking unnecessary. I really don’t see why they bother with these kind of attempts langsung demi nak dapat some sort of plot or storyline. Nampak sangat haus idea. Aduh.. it gets worse and worse. Kira cam America’s Next Top Model or Project Runway meka dok sebilik, bila partner tersingkir more drama ler. Or drama gaduh/cinta. Perah, jangan tak perah!!!
This has nothing to do with reality. They can’t even get themselves in order nak focus on teamwork. Heh… macam-macam.
*”Hey you, don’t move and I’ll KELL you”????? Another product of our wonderful education system.
*Aduh.. Shahir ni… tuk budak nasyid serious horror la sora dia. Berkali aku katakan biasanya dak nasyid mesti vokal power. Ni.. erm…
Ok.. so semalam talking monkey. Today we back to the talking motorcycle. What are we watching la? Akademi Fantasia ke Alice In Freaking Wonderpets Land???
And that was the whole freaking Diari!
Only thing cute was watching kak Fati, Siti Hajar and Que acting up in the end.

The whole Akademi Fantasia series – FAIL!
Three tenaga pengajar having fun – WIN!

Reactions:

11 comments:

for the first time last night, I didn't watch. I didn't bother. I'd rather read your ulasan/pemerhatian than go through the pain of watching the diari.

le Joe, pasal ko x ambik gambo erra eh? my sweetheart 2 huuuaaaa!!!catcity ni

She looks so good! Love the makeup and the tiara!

JH

hai ....
cantik giler gown cinderella ummie....

nak komen pasal kenyataan norman kat paper hari ni "nilai saya selepas AF*"....iaitu ke mana halatuju anak didik beliau dalam AF...

kalu mcm tu baik diaorg tak yah masuk AF...masuk jer KRU lg senang citer.....

yg kitaorg katakan sekarang ni pasal AF..AKADEMI...maknanya tempat budak2 tu belajar bagai
konsert mingguan tu adalah asas penilaian prestasi pelajar...

macam blaja kat sekolah lerrr.... kalau yer pun nak nilai pas SPM..kena gak nilai cikgu n budak2 ngan ujian bulanan,kuiz ker, ujian percubaan ke n sewaktu dengannya...
kalau masa penialaian pun tak bagus..apa lg bila di alam realiti

nak sangt lagu cantik tu bg kat anum....hahahahaha

hi....

motor bercakap?//??&&&&&&&
HAHAHAHAHAHA
production kekeringan n kekontangan idea

KREATIF N INOVATIF LE SKETT....

The best scene ever...part cikgu2 tu menari dan menyanyi. Cikgu fati comey sangat...

u're right. part cikgu2 akhir tu je paling best ku tgk setakat ni.

Boleh tak bagi tau jimmy,masa diary tu jgn le over sangat...nampak mcm budak terencat akal pun ade..sori.

Haiya... motor berdialog??? motif rancangan kanak-kanak gitu. Abah2 semua mari kita pergi semayang... dah maghrib hehe