Sunday, March 21, 2010

Hate on me, hater

What a lovely Sunday morning!


Morning ke? Da late in the afternoon baru nak update entry. Biasalah... nak tidur dengan nyenyak ujung-ujung minggu nih nak rehat bagai kan.

Bangun je rasa sihat! I feel brand new! Bukan konsep Brands Generasi Hebat yang dok promo sepanjang Konsert Akademi Fantasia ok!

A couple of things nak blog, of course pasal konsert semalam yang *ehem*.. nanti je ek.

Secondly pasal 'ugutan'.

Bab ugutan ni.. kelakar kan? Semalam aku sebut je, terus zast pic aku masuk ke dalam groups tertentu. Heh.. tima kasih... macam nak masukkan aku je kan. Orang ingat aku meminta kot.

Yeah well.. aku kapir kah... aku tindik kah... ok jerk. Jap.. Ikea tengah sale ek.. gi la beli cermin. Kalao tak aku rekomenkan Nilai 3. Wholesale tuh.

I am confident enough in who I am, to not be intimidated nor bothered with what people have to think of me to argue with them or to try and change their perception, if that is how they choose to live their lives, thinking that their opinions form some sort of validation for their lives. At the end of the day - if you live life like a popularity competition (and you only should if you're in Akademi Fantasia and not the real world), then you'll never be happy. And I know that - so I could care less what people think of me.

Manusia paling sempurna pon ada pengkritik dan orang yang benci. Aku ni yang tak sempurna apa agik kan...

Deal with it.

So I'm cool. Whatever people have to say.

Senang kan nak lump people into one category. Shows what ignorance goes into it all, untuk nak compactkan segala aku lakukan dalam kerjaya aku in that little kesimpulan yang hado tuh that was done without research.

So, to the haters... this song is for you. Come on, sing along positive people. Whatever people want to say, all you have to do is sing - hate on me, hater! Now or later! Cause I'm gonna do me, you'll be made, baby. Go head and hate on me hater! I'm not not afraid of. What I got, I paid for, you can hate on me! Lagu yang konsep ada aku kisah sangat. Heh... sing that next time someone tries to bring you down.



Anyway if you didn't know, tu original version by Jill Scott. I like Amber Riley's version dalam Glee, but nothing beats the original kan?

Ok da.. enough with haters. Pasal show semalam. Konsert Akademi Fantasia minggu pertama. Aduh.. kalao bukan kerana tugas, aku rasa dok umah agik baik.


Hakikatnya aku nak review pon rasa kejam sangat kang.

For me, out of 12 of them, mungkin three or four again je yang leh pakai. Yang lain haus sangat. Yang kira ok lak, start je ok... pastu jadik screaming competition. Which is basically a summary of the show - a screaming competition.

Onstage none of them looked natural, too choreographed, too distracted and vocals - simply trying too hard that most of them went flat, sharp, slurred etc. You name it, they did it.

Nak kata ni cuma konsert pertama, da kira second performance. Still way, way substandard.

The worst thing is - technically takpe sangat la. Tu tak amik pot. But at the end of the of the day - onstage all of them are colourless and lack personality of any sort.

Layan je video and make up your mind for yourselves.



Just some observation semalam.

*Jimmy did better, credit where credit is due, dan chemistry dia ngan Sarimah nampak menjadi sikit banding ngan Tirai minggu lepas. Kudos for that Jimmy.
*Tetap selain set design, programming nak wat Debaran as a results show bagai nak tiru Idol, semalam siap ada green room segment. Konsep Jimmy interview dalam bilik belakang pentas, pastu ak tu lari atas pentas nak wat performance. Jimmy is not Seacrest and Akademi Fantasia is not Idol. Period!
*I know they need to acknowledge sponsor but the Brands bit tuh - geli lah! Hard selling has not worked for the last two decades. They think it'll come back in fashion?
*Blame the contestants or abang Dee's (Adnan Abu Hassan) minus ones? Kenapa most of the performances seem disjointed with the music. Cam tak masuk suara ngan minus one...
*Ending memang anti climax (not that there was a climax in the show pon) sebab takde elimination. Nine weeks of this to go. Production masih tak sedar ke show dah lah susah nak peak in emotion, pastu nak cantas the only thing that guaranteed that.

Oh well... mintak-mintak meka tweak sana sini nak improve la.

On to more interesting info. Kelly Clarkson tickets are on sale already for the Malaysian leg of her All I Ever Wanted tour.



Need info? The concert will be on at 8pm (Malaysian time) at the National Stadium, Bukit Jalil.

Ticket prices are RM358 (Rockzone Free Standing), RM338,RM288, RM198,RM138 (Numbered Seat) and RM98 (Free Seating). For bookings call Axcess at 03-7711 5000 or contact Galaxy (I hate when they organize stuff because kelam kabut) at Galaxy Group Sdn. Bhd, Suite 23-2, The Boulevard, Mid Valley City or at 03-2282 2020.

To check out the seating plan or more info - CLICK HERE.

That's all for now, folks. Nanti aku update agik.


PS - Debaran malam ni leh tak aku harapkan semua tersingkir. Heh... kata kononnya dua akan tersingkir maybe. Can I hope for more?

Reactions:

10 comments:

AF8 is dulll..... i was looking forward to see if anybody can WOW me like Hafiz did on his 1st concert.. but no hado...

ahahaha.. it's nan hado. but point taken. ahaahhahaha

which point? ooppss..hahaha..
cool on everything joe..gasakla la org mengata kau bagai or kau mengata AF bagai..yg penting..blogger meletop tetap abg joe (jambul?)..hihihi..

~~zaza~~

Yeah. AF8 boring. Please cakap kat team production,kaji balik sejarah kegemilangan AF ni,konsert,diari and apa2 yang berkaitan. Then,kebanyakan peserta memang takda personaliti nak jadi penghibur. I stuju dgn u,none of them are natural on the stage. I tengok show AF8 ni,dh lebih kurang mcm Bintang RTM. hahaha.

af8 mmg xde sape yg ade aura star lgsg...atleast af7 dlu masa konsert 1st hafiz da tunjuk kehebatan die..ni dah masuk 2nd tyme on stage pun aku xde minat sape2 lg..1st time bnde ni jadi lam sejarah af yg aku mmg ikut dr af1..

cuba korang bersuara kaw kaw sini. production baca tuh sila take note yer.

sebagai orang lama yg mengikuti perkembangan AF from AF1 to AF7. Tok rasa kecewa skali bila AF8:
1. ambik konsep American Idol or Sehati Berdansa. ORIGINALITY of the show sudah hilang. I don't need Debaran AF spt Debaran Sehati Berdansa.
2. Pakai 2 host mcm Sehati Berdansa. This works for that show tu sbb nature of sehati Berdansa adalah pasangan but not AF.
3. Pemilihan pelajar yg mcm kurang warna pd tahun ni. Misti ada mixture yg innocent,fresh, kayu, pro dan dan bagus, then boleh nampak peningkatan dan perubahan.Bila pelajar kurang 'warna', tak nampak minat nak mengundi dan mengikuti AF tahun ni.
4. Pakaian dalam warna merah pelajar wanita utk.lagu Menuju Puncak tak sesuai, Ada ke bagi kilat-kilat cam 'over dewasa' for them. Simple Tshirt is nicer.

You can't be perfect, but you can be positive. Dont Worry Joe. Be yourself.

thanks mel. will always be with the belief in myself and that of others in me. hugs.