Thursday, March 18, 2010

AIM again

Heh.. awal pagi ni tengah fresh and semangat nih. Nak abihkan keja. Baru sempat nak update pasal AIM entry semalam. So you guys saw the list of top five nominees.


Actually this year, the list is pretty good, considering all the material submitted.

Tapi aku kuciwa sikit jer, yang album Yuna tak dapat masuk top five for the album categories. I think her album is one of the best of the whole year, seriously. Tapi apakan daya, gitu.

Anyway the event semalam pon, bagus la, sebab ramai kengkawan ada. Actually, I thought PC semalam umumkan mechanics for AIM kali nih je, tup tup umumkan top five bagai.

Yerlah sebab tahun ni dekat sangat dengan Anugerah Bintang Popular Berita Harian - things kena compacted sikit. It really is pressing for the Akademi to organize the events. Kudos to Jen and team for the work this year.

Tapi aktiviti semalam paling hectic skali? Sibuk bertukaran Blackberry PIN masing-masing. Heh... Zain yang start ngan aku. Pastu Altimet mai join, Jac pon kena tarik, and Faizal Tahir kena carot sebab pakai iPhone. Amik ko.. lone ranger katanya.

Ni some pics aku sempat snappy.






I think the best congratulations is Stacy up for Best Pop Album. Tahniah pada Stacy and all the best to kesemua nominees.

Owh pada sapa yang terlepas Diari semalam, ni dia.



Observation pasal Diari semalam.

1) Jimmy cuba nak sebut Akademi cara betul (heh.. baguih nok, ni mesti keja Najib nih.. matilah aku!)
2) Isu Shah tak pakai baju sponsor jadik hal. Sapa mintak sponsor bangang tak bagi size betol? Motif Maybelline bodoh sangat bagi size feeling fit? Very the penganiayaan yang plus size. Terus kena amik kesempatan jadik drama. Dak tuh yang jadi mangsa. Kalau tuh makes him Drama King bak kata Baha then Baha lak drama queen sangat... (tapi wajib la jalankan peranan sebab tu tugas dia pon)
3) Ketara masa technical vocal classes (lebih seronok tengok class) ramai fail lagik dari sikit apa kita nampak - and Adira ni screamer, oh my goodness. Nangis tol dengar.
4) Kak Fati's rule for them to speak English during lunch again exposed the weaknesses of our education system. But all in all - tak se horror lack of command of English cam yang sebelum-sebelum ni... possibly because East Malaysian generally don't have that much of a problem as compared to those from Semenanjung.
5) Walaopon stengah jam pendek sangat, tapi rasanya content pon tak cukup nak sumbat, host links buang masa takde membantu langsung content.

Oh well.. layan je ek.


PS - Pada kengkawan yang berjuang dalam Akademi tuh, sabar ek. Heh... pahammmmm!!!!

Reactions:

0 comments: