Friday, March 26, 2010

Entri tabung

Tadik gi Parti Hip TV - TV9. Event biasa-biasa je. Aku da bajet mesti start lambat, and how right I was.


Kata kol 8 malam, aku sampai 9.30pm baru mula ngan satu persembahan. Heh... da paham sangat event kalao ikut waktu Malaysia. Memang kena add sejam hingga ke sejam setengah.

Ni some pics yang sempat snappy.

Fara touch up pon sempat pose
Sazzy and Nash - cute couple
Sharifah Shahira yang memang best and Irma - bekas anggota KEPIT (Kelab Pelita - tapi sejak dua menjak ni da tak lepak sangat so kena buang membership - heh!)
Ni si Azwan ngan si Nabil sentap mentap ke borak ting tong ni
Lisa Surihani - prettier and prettier everytime I see her
Lisa and Saz camwhore moment sat
THE diva! Adibah Noor! You rock, woman!
My fave celebrity couple - Vee and Shidi

Aku tak sempat snap Siti and a few more artis yang hadir. Aku tengah sibuk men-GRO-kan diri nak borak sana sini. Plus kat dalam ballroom panas bagai gurun Sahara, so aku banyak kuar masuk nak amik angin (dan hembus asap).

Aku takleh la bagitau sapa menang hadiah apa - sebab program tayang only on 2 April. So korang layan kang jek.

But kijam sungguh aku rasa award nih. Seb baik yang menang hadiah nih sporting. Yang pentingnya kengkawan semua pose sakan ngan 'anugerah' nih ok.

Tak harap pada rupa katanya... bukan takde rupa ek. Kalao negatif, mencarot la namanya. Kalao positif, ertinya leh feel ada bakat takyah looks pon takpe. Heh... still sounds so wrong either way.

Balik pon awal sebab esok ada hal sikit nak settle.

Layan Youtube sambil update nih... apa lagik.. nak teruskan tugasan mencarot.. oops.. I mean mengikut perkembangan Akademi Fantasia la.

Ni Diari malam tadi. Sambil layan, baca la pemerhatian aku nak kongsi nih (rasa cam amali Sains lak ada pemerhatian bagai).



*Kenapa melampau sangat hari ni si Jimmy gedik tahap ants in the pants gituh. I mean seriously. Dude! Quit shouting as well. Pening... Seb baik kat Youtube saja layan so senang turun volume.
*Motif si Shahir perlu nak dress up camtuh nak feel? Apa kena mengena lagu dia yang lemau tuh?
*Pentingnya, why this shot perlu sebelom dan selepas close up muka dia - nak bagi adik-adik, akak-akak dan makcik-makcik merembes ke tuk Afundi? Camera angle pon sesuatuh. Motif? Seb baik no butt crack. Tapi tetap rasa cam nak sumbat syiling dua puluh Sen je... cam ada tabung menunggu ditayang. What's next? Berenang untuk kesihatan?



*I love what Que is doing, tapi melampau sangat nak sedih si Nad nak feel lagu tuh sampai burok lak. It's not this ugly face you have to give nak tunjuk sedih ke haper, it has to be in the eyes. The eyes are the windows to the soul - so the emphasis should be on that.
*Motif trigger kasut tuk Iwan? Seriously??? Apa kena mengena??? And the comic? Seriously??????!!!!
*I love Cikgu Adnan nya session nak get harmony bebudak. Too bad cut short nak kena layan Daus ngan lagu Menatap. Hado!
*Aku baru sedar bosan gila Anum. Nama feel rock bagai. Tapi aku rasa nak compare, si Zizi musim lepas baru rock bebetul, plus she could sing, bukan bunyi cam kucing kena cekik.
*I think Linda's class baru nampak bebetul bebudak pay attention. Mesti kena takot kena lahar kena marah. Heh!
*Obviously bebudak tak focus and find their center - akibatnya si Daus the Haus dah pening nak muntah bagai.
*Alamak! Melampau lak promosi Old Town White Coffee. I don't get the unnecessary arts and crafts session demi nak promosi sponsor. Aduh... not only none of the kids were creative, hadiah? More kopi dari sponsor. Hado!
*Motif teaser promo iPhone? Sponsor kah? Akhirnya? Just hope not for the kids to use nak berlatih lagu because seriously it sucks when you have to learn a song from your handphone. Proper MP3 players please. Oops.. bajet kot nak tuh.
*Motif Jimmy nak guna buzzword 'cangkul'? So bad take on gali ok.

Selepas layan Diari, mengantuk nih... ada kena mengena ke? Erm.. tahap kebosanan Diari lom sampai tahap kecipanan Debaran lagik. But close... night all.

Reactions:

3 comments:

anugerah hip tv tu rasanya artis contoh je paling sedap bunyinya. :D

alamak! ni cam nak kenakan aku je. :0 ni mesti tertengok episod tuh! nangis!

Hi Joe..

Personal view aku dr dulu..

AF: walau cmne pun kita comment, production will stick to their say of that season..sbb diorg tau anyhow..kita still tetap tonton (of cos kena tengok..dh aku subscribe..watpe bazir..)but i think..dgn adanya all the comments..hopefully other viewers open their eyes..smpi bile astro nk bodohkan kite..sume show..show sms..yg kelakar..still ada org undi..

p/s: adakah anda perasan..konsert mlm ni xde menuju puncak? ahahaha..seriously production baca blog kau weih..

~~zaza~~