Sunday, March 21, 2010

Drama no more

Tadi dapat SMS yang... just totally fucked me up. I am still in shock.... and stunned over the news.


Ning SMSed me dan memberitahu Yanie telah meninggal dunia sebentar tadi akibat ketumbuhan paru-paru di Hospital Keningau tadi setelah menderita selama empat bulan. Dia pon dapat berita daripada suami Yanie, Irfin.

I have a lot of memories with Yanie. Masa tuh dia dok serumah dengan Nikki, and aku la jadik tukang marah tuh nih. Sebab Nikki ni anak didik aku yang diserahkan pada Ning, skali kena tengok-tengokkan anak didik dia lak dari Mentor si Yanie.

The culmination of our efforts I think came in Drama masa Anugerah Era. We had so much fun putting the show together. Nevermind the sleepless nights as Boboy choreographed everything as I screamed, or how Hatta and I were talking about the characters we wanted in the performance visually in what they were wearing.

It was worth it... and yes, a lot of people remember it.
Yanie was only 25. Why did she have to go so early in her life. I will never understand how this world works. And seriously, I am just tired...

I have people around me hounded by death. Makes me ready to go anytime... Aku sedih sangat....

Bagi mereka yang beragama Islam, tolong sedekahkan al-fatihah buat arwah... and for those who aren't please do say a short prayer.

Yanie, wherever you are... we love you.


To Irfin and seluruh keluarga Yanie, be strong. God bless.


UPDATE : Ada orang tweet dan sebagainya - termasuk BBM dan call aku kata Yanie belum meninggal. Ning sendiri dapat SMS dari suami Yanie, Irfin about this yang confirm Yanie meninggal selepas Zohor. Untuk pengesahan, Ning telah mesej Irfin (sebab dia memang tak nak angkat sebarangan call, lagipun Ning berada di Bangkok untuk shoot iklan Olay) dan memberitahu perkembangan ini. Irfin yang memberi info pengesahan dan juga katakan Yanie akan dikebumikan esok di Kota Kinabalu. Dia sendiri mengatakan hospital tak akan mengesahkan apa-apa. Aku sendiri setelah mendapat nombor Irfin dari Ning, menghubungi Irfin, tapi dia tetap tak nak angkat. Aku SMS kan takziah, dan beliau membalas terima kasih dua kali. So please, guys, paham la sikit keadaan. Aku tahu ada wartawan di Sabah cuba mendapat pengesahan dari hospital, dan dari situ lah bermula macam-macam khabar angin bila mereka gagal memperolehinya.
Don't spread any more info unless you hear direct from the family.

Reactions:

9 comments:

Innalillahiwainnailaihirojiun..
Al-fatihah..

Anything can happen at anytime..serious ngeri..but it's life..

Al Fatihah...Unexpected but regardless of our age, we may go anytime. For muslim, remember your DUTY to your religion and live well. Appreciate and be thankful that you are able to wake up from sleep and continue breathing he precious air.

innalillah... memang sedih bila org tu meninggal at such a young age. but have faith that org yg pergi awal tu la yg tuhan sayang :)

Semoga rohnya ditempatkan bersama2 org yg beriman...Al-Fatihah

Al-Fatihah...Salam Takziah

sedih bila tau pasal ni. saya pernah minat lagu saling terpesona dan drama.

Al-Fatihah... moga ditempatkn dikalangan org yg beriman dan beramal soleh.. :(

Daripada Allah & kepada Allah dikembalikan...
Al-fatihah dan Salam Takziah kepada keluarga arwah.