Wednesday, March 24, 2010

Boo ho0!

Semalam nak sangat update awal sikit. Tapi tak sangka ada lak benda tak elok menimpa kawan-kawan.


Sungguh tak sangka in this day and age, ada gak orang main benda halus. Call it what you want.. mak esah ke bomob ke... kesian betol aku tengok kawan-kawan aku jadik mangsa. Pelik sungguh masyarakat zaman skang nak feeling bebenda camni padahalnya memasing berlumba nak pose urban bagai.

Aku sendiri penah jadik mangsa (ingat tak korang pasal entry aku pasal ramuan yang aku sediakan masa nak berubat). So camna tanak pecaya bebenda nih pon - it exists.

Cuma kita mintak jauhkan je. Tapi bila da ada yang da main serang camni.. erm. Entahlah. Aku dulu pon tanak konsep 'Return To Sender'. Tak elok... bukan tempat aku tuk nak menghakimi perbuatan orang tuh. Balasan akan ada kelak...tapi bukan dari aku. Bukan tempat aku nak menentukannya.

Kes aku dulu - berkaitan dengan industri hiburan gak. Hasil keja orang yang memang sial, manusia durjana pukimak haram ni, kerana masa itu, aku tengah freelance dan aku membimbing bakat baru based on consultation. Tak cukup racun Roundup (brand ni popular agik ek sampai terus jadik reference) dia tabur merata, main hantar benda lak.

Lepas berubat, lega aku, rezeki aku terbuka kembali, dan kesihatan aku kembali.

Based on the concept of karma, setan tak bertanduk tu yang memang da dajal ramai termasuk artis-artis dan make-up artis pun terima la balasan nya. Memang ramai akhirnya tau aktiviti dia yang KAKI MAKAN DUIT mereka terpaksa melaluinya.

Pendek kata - kalao ko ingat ko nak feeling mak esah power sangat, orang lain leh top up kan yer. Ingat. Tak semestinya orang yang tak main benda ni akan ngalah bila ko usik cara sebegitu.

Anyway, terbaru, ada kawan-kawan lak kena.

Semalam ada kejadian yang mengerikan yang aku takleh cita sepenuhnya sini. No details sebab diminta tuan badan untuk jangan ceritakan.

Tapi memang kat kawasan kejadian... erm... seram sejuk.

Sebelum kejadian pon memacam masing-masing rasa kepelikan.

Aku tak heran bab ramai orang industri kita nak main benda halus ni. Depan orang ya ampun sumpah bagai atas nama Tuhan, nak wat imej very the religiously aware bagai. Tapi hado? Rupanya perangai lembut tuh kalahkan black metal hangguk yang dok orang kaitkan ngan satanism.

All I have to say is this. You reap what you sow.

Pada orang-orang yang takde hati perot nak usik rezeki orang tu - your time is coming.

Pada peminat dunia seni, jangan ingat ini sekadar fiction. Percaya atau tidak, hakikatnya ramai orang industri sekarang pengamal bebenda camni.

Dari member artis penah kena santau, sampai yang sentiasa diekori bebenda yang menggangu, it's more common than you think.

Bukalah mata. Jangan dek puja orang yang takkan disangkakan, tak penah dikaitkan bebenda camni sebab ingat meka pijak semut pon takleh mati.

Aku rasa cam next entry nak je kongsi sesi berubat kang. Heh.. leh? Tak... jangan risau. Takde kes aku ikut gi berubat kang kena rogol bomoh pelesu seperti yang slalu kuar berita tuh. Heh!

Ok ok.. tukau cita meroyan aku jap.

Mai kita beralih pada benda yang sama tak berfaedah tapi menyeronokkan untuk diperkatakan. Atau untuk mengata (baru lebih accurate)

First of all, ni la lagu tugasan minggu ni.
Pelajar lelaki
1.ALIF- Dance With My Father (Luther Vandross)
2.SHAHIR- Jangan Nakal (Alif Satar)
3.IWAN- Mencari Konklusi(Hujan)
4.MAULANA- Hasrat Hati(S.Mariam)
5.DAUS- Menatap (Aril)

Pelajar perempuan
1.AIN- Lagu Happy (Amy Mastura)
2.FARINA- Ketentuan (Ramlah Ram)
3.ANUM- Sekadar Di Pinggiran (Franscisca Peter)
4.NAD- Aku Wanita Biasa (Kris Dayanti)
5.EMA- Pakai Buang (Stacy)
6.ADIRA- Ku Percaya Ada Cinta (Dato' Siti Nurhaliza)

Skang komen sikit pasal lagu dulu. Matilah lagu favourite aku bakal dihancurkan. Dance With My Father WAS a beautiful song, but by the end of this week, I suspiciously think that it may never sound the same. Bak kata Alif - Dance Wid My Fadder.

Shahir dapat lagu yang aku rasa tak sesuai ngan dia because it's too kiddy, teenybopper. I mean he's still young, but he doesn't have the cutesy pie image for this, or maybe memang tujuan diberikan lagu ni nak bagi dia lebih endearing pada bebudak pompuan bawah umor. As well know, lagik ramai merembes, lagik masyuk Afundi. Kan kan kan...

Iwan dapat lagu yang akan membantu dia, simply because memang ramai da merembes ngan dia pon, and lagu ni akan bagi dia more cred with an edgier appeal. Walaopon...

Maulana and Daus? Do I need to waste time commenting even? Sesuwai!

Ain dapat lagu yang poppy and upbeat, which I think is a challenge for her, with no diva moments. Farina selepas dikatakan Lady Gaga Cindai, leh prove something with Ketentuan (kalao takleh gak tatau la)

Anum dapat lagu paing best antara bebudak pelajar perempuan minggu ni, dan aku bersedia nak berdarah telinga. She doesn't have the vocal chops nor the ability emotionally to carry the weight of this song. Sama cam Nad.

Like Ain, Ema dapat lagu yang away from the feeling-feeling diva variety. Tapi persoalan aku nih ek - ada orang atasan Astro Ria da bet ngan aku. Bila aku kata abih la lepas ni semua lagu KRU kat konsert, meka kata takkan. So aku cabar meka. Dalam sepuluh konsert, jangan ada lebih sepuluh lagu ciptaan KRU. Ni nak masuk konsert kedua, da dua. Let's see whether I win the bet or not. Heh!

And lastly Adira. Erm... I don't know. Aku rasa satu agik lagu best bakal dihancurkan.

Skang korang layan la Diari.



Observation for Diari hari ni.
1. Recycle lagik penyingkiran Shah for the sake of injecting element of drama. Aiyo... dah la program Astro semua repeat je. Content Diari pon nak recycle? Dah hari kedua dah la minggu... apa hal masih nak dwell on penyingkiran yang no one really care about.
2. Pe hal video 'wasiat' Shah pun ada muzik Menuju Puncak versi sedih. Aiyo!!!! Tu pun nak mood music ka???
3. As expected bebudak semua paip bocor, empangan bocor, semua bocor. Tension tengok. NANGIS JE KEJA! Cenggeng! Camni nak jadik artis? Orang seni memang jiwa sensitif, tapi bukan ngan asik meleleh air mata 24 jam jer.
4. Hinanya lagu Menatap tuh sampai bebudak laki semua geli ngan lagu tuh. Heh! Tapi memang pon.
5. Apa lah gimiknya nak mintak Cat untuk bak motor ke dalam. You can see reaksi bebudak pon tak amused. And all that trouble just nak katakan si Ain masuk balik Akademi?
6.Nak tengok bebudak nya sincerity nangis bagai, tengok Ain je. She didn't even realize Shah eliminated. So maybe she didn't know, but I think anyone would have gotten a clue at that point when a person is missing. Like du-uh. There was supposed to be an elimination. And she didn't even seem to care. Having spent the same amount of time with the rest of the kids in Akademi (pre elimination with Shah), you have to wonder, did she miss the briefing to cry senselessly.
7. I think it was so politically incorrect for Shahir to make fun of deaf mutes masa dalam kelas Que.
8. Ema masa diminta keluarkan kemarahan menangis je. Lagik satu bukti cenggeng gila bebudak Akademi Fantasia kali ni.

Share your thoughts.

Reactions:

2 comments:

this season is the most crappy af season EVER! buang masa masyarakat tengok

heh... agreed on the crappy part. tapi best gak layan (on youtube jerk). at least after a bad day, you can take it out on something this bad.