Thursday, February 18, 2010

Swoon!

Syed, I know you're saying I'm becoming a label whore! No... no... no!! Don't equate me to certain floozies we know that we're talking about.


The reason behind Syed's accusation? (batuk dia yang dok kat Bangkok jenjalan tuh tak pasal pasal kena ngumpat ngan aku - benci tol aku nak ikut!... rasain!!!)

I am majorly guilty - of coming across another pair of sunglasses! That makes it my FOURTH in three months. Shit! And my last for sure (for at least six months... or less depending on bargain I get and budget).

Aku bukan gila label.. sebelom ni pon aku penah beli Gucci satu je, pastu kena kebas bila keta aku kena pecah. Tapi serious, bila ko keja dan beli ngan hasil titik peluh sendiri - PUAS! It's a different feeling, rather than getting it free in any way, apa agik kalao nak beli it (for cheap) and (as a status symbol) for cheap (aka beli ciplak).

Aku bukan moka kecik.. so nak carik sunglasses yang kena muka aku pun bukan senang. Me like the Bono-esque huge ass sunnies - elok agik kalao yang pop-out bug eyed ones. Dulu zaman skolah, penah kongsi duit ngan kengkawan beli Jean Paul Gaultier nya.. lawa gila! Bergilir-gilir setiap orang pakai seminggu ok! Tu je yang mampu... merasalah setiap bulan akan kelihatan pakai direct seminggu je.

Which was an okay arrangement until one day... one of my moronic friends dok on the glasses by accident. Apa lagik... berkecai la. Patah handle bagai... gi nak repair, orang kat JPG cakap haram mampu. So jadi bahan kenangan je la.. sebab takde yang sanggup pakai with tape wrapped about it.

Skang mampu sikit-sikit... beli la. Rezeki, syukur dalam beberapa bulan ni, leh wat simpanan dan wat belanja sendiri lebih sikit.

Sebelom Christmas, beberapa hari before, dapat D&G ni. Yang flash over the top (penah cakap entry sebelom). Then it was a pair of Gucci sebelom New Year. And then beberapa hari sebelom Chinese New Year came across a fabulous D&G. And semalam... erm... dapat ni lak.


Merasalah! The devil made me do it. And Prada be thy name! Argh! Pokai! Well not really... but no more spending pasnih! Tapi puas!

Aku rasa pasni aku nak jual benda-benda collection aku yang lain, like my Zippos and all sebab cam nak start collection bebenda lain lak. Have my Coke can and Zippo collection (CDs takleh sentuh!). May sell those off sebab menyemak lak. Heh!

Ni permulaan koleksi kot... maybe... kalao aku tak shift interest pasni.


But seriously.. no more shopping pasnih. Will be glad next week back full swing into work. Take my mind off shopping. Leh? No more... no more.. no more.. except maybe those fabulous Gucci sneakers I saw.. I mean... no... no... no!! Argh!!!

Jap... aku nak check into shopaholic's anonymous pas abih entry ni. Hah! No la... I'm not that impulsive. Maybe a bit... but I pretty much am budgeting myself enough - despite looking like a psycho nak buang duit.

Anyway... tengah malam ni shopping kat Pasar Chow Kit jer. Nak beli bahan makanan la...

Beli sayur dan buah-buahan segar. Esok nak wat kenduri sikit ngan kengkawan.

Sementara tuh.. mai dok makan kat Kak Som kat Kampung Baru (sedap!!!) and nikmati la air Ureng Krash!

I can't read Jawi, but love the translation I was given! Heh...

Reactions:

0 comments: