Sunday, February 28, 2010

Inspired

Spent another night at The Actors Studio watching Najwa and Yuna perform.


I seriously cannot get enough of them.

Apart from these two, there are only a few new artistes that I can say stack up - heck.. make that even among so-called established local singers, these two stand tall.

Susah nak dapat bakat-bakat camni. Pada sapa yang persoalkan bakat meka, tu la ko.. kemut sangat tak sanggup bayar nak tengok show meka tu yang ko tatau. Tu la akibatnya harap nak tengok show pree je merata, kat TV ke, kat jelajah ke road tour ke... harus la tak dapat menikmati.

Tapi kalao pandai layan Youtube - tuh pon you won't get to see the total awesomeness of these two.

Am so in love with Najwa's songs - especially Got To Go (meletop gila babs - melodi masih dalam pala aku) and How Long Must I Wait.

And my song from Yuna at the moment is Cinta Sempurna (actually dari ari tuh sejak dengar kat radio - yang stesen bangang tu yang suka mainkan lagu bes hanya pada pukul 3 pagi, lagu lain cam Kau Dan Aku busuk tu nak high rotation tiap empat jam) memang da suka, but listening to her performing live lain sangat. Haunting!!! Meremang bulu roma. Yang takde bulu pon leh meremang. Kalao da Brazilian wax pon remang kuar!

Anyway the show was again fantastic, tapi best nya gak sebab dalam diam, Najwa's family was present at the show.

Her father, our deputy Prime Minister Tan Sri Muhyiddin Yassin pon ada. Sempat aku borak ngan dia jap. Yerlah... skang da timbalan Perdana Menteri. Aku kenal zaman-zaman masih menteri, time keja aku cover news and politics. So beliefs aside, borak kejap ngan dia. Kira nostalgia ok dulu naik hulu hilir kementerian dia (dari Belia dan Sukan sampai la Perdagangan Dalam Negeri dan hal Ehwal Pengguna)

Anyhoo, it was a pleasant Sunday, and a quiet end to the New Year celebrations with tonight's Chap Goh Meh.

Sempat ler petang gi umah sedara nak berjudi. Oops. Skali setahun gituh. Last call. Tahun ni best sikit sebab tak kalah langsung. Menang pon tak. Kuar modal RM130, balik pon camtuh.

Memula da menang cecah ratusan, but last call kuar balik semua. Janji tak kalah...

Am feeling extremely inspired at the moment... and have a few more ideas slowly coming about. Allowing it to take form.

Need to sleep on it... nanti jerk aku update agik.


PS - Dengar Malam Nada Biru is going to be for the boys lak! Dua penyanyi solo yang WOW! Serious.. simpan duit ok. Worth it sangat-sangat!

Reactions:

0 comments: