Saturday, February 20, 2010

How can you not...

The weekend is almost over and the new week of work, work, work is coming. Malas betol bulan Febuari nih kan. Cuti je.


Kira balik berapa hari kerja bulan ni - minus the weekends, minus the public holidays... tokei-tokei mesti rasa nyesal tak abih sebab terpaksa bayar gak gaji penuh sebulan - walaopon...

So I'm planning walaopon masih dalam mood Raya (jangan lupa Chinese New Year ada 15 hari ye sampai Chap Goh Meh - which means malam hari kelima belas) - tengah psycho diri aku sendiri tuk get back in the mood for not just work, but also diet dan workout (matilah!!!)

So since this weekend kira last sebelom full swing - hari ni awal-awal pagi da keluar.

First thing buat - break my own promise. Kata no more shopping.. merasalah. Sila lihat bukti janji palsu aku pada diri sendiri. Kotak kecik sunglasses I bought a few days before menjelang 2010. Kotak besar latest acquisition gituh.

Dan isi kandung nya? Erm.... my guilt! Very nice piece of guilt though... matilaaaaaaaaaa... no more... no more.. no mooooreeeeeeeeeeee (ala Alicia Keys menyanyi nih)

And yes, it is original yer. Tak main Siam punya. Tapi akibatnya, pasnih NO MORE SHOPPING for at least six more months!

Well, actually, there's this pair of nice Gucci loafers yang I think I can squeeze into my budget... erm... aduh.. pening la. Tengok la camna.

Ni tengah nak siap kan hantar stok terbengkalai kerja. Esok awal pagi ada majlis rahsia untuk mengadili sesuatu (dimintak untuk jangan sebut so pepandai la paham tuk apa), and then mungkin last call lepak sebelom keja start on Monday.

Meanwhile... let me wallow in my guilt.


Reactions:

3 comments:

Its a nice shoes joe!! I likeeee hehe.. Dun feel guilty..just keep your promise for the past 6 months..otherwise klau u tak beli sendiri regret nti haha .. Tak leh tdo mlm ssh!! Hehe. (denise)

joe..very2 nice shoe!!! duit boleh dicari..tp kepuasan?? sukar ditemui..hahaha..selagi boleh rembat..rembat je..
~zaza~

thanks denise and zaza. i like it sebab simple. and besides, even though me not brand whore, me like gucci a whole lot - sejak dulu. ni skang mampu sikit nak gak merasa my fave. pasni nak sepasang kasut agik kalao leh, and a bag, and then memang confirm i won't shop a loooooong time. hahahaha...

and yes, agree bab puas. makes it all worth it. ni smangat baru nak keja keras agik ni!