Monday, October 17, 2005

SPECIAL ANNOUNCEMENT!!!- EXCLUSIVE

Ishk....masuk bulan puasa ni berat badan asik naik...takut lak nak timbang. I've not been feeling well, so nak posa lak...bukan tak leh...but I've grown ever more dependent on my ciggys to get through the day.


Especially since work has been piling. Setiap hari ada assignment...bukan satu...kekadang dua atau tiga. Nak carik stock cita Raya...kalau tak kang Raya nak call sapa lak dapat cita.

So since Monday...buka puasa events have gone into full swing!

On Monday...buka puasa kat Red 104.9 punya event kat Sungtei Wang. Ramai gak artis....tapi rasa pelik semacam sebab berbuka kat tengah-tengah mall camtu. I mean it's definitely kind of weird that you're stuffing your face when people around you are shopping. Anyway...

My baby sister in Nikki was with Ning skali...nak jadi cerita...si Adam pun ada. Apa agik.

Photo opportunity terus ler...dah alang-alang orang kampung berjumpa kan...nak gak pic dia ngan family aku agik satu...kuarga Fantasia...

Tak sabar aku album dia akan keluar sometime next month (kena rahsia sikit...bagi suspen!)
Tapi kan...ni pun ada berita yang ditunggu-tunggu oleh peminat Akademi Fantasia who has heard and know how great Nikki sounds. Tunggukan ada surprise dalam album dia. Apa dia? Takleh cita lagi! Nak tau...tungguuuu!!! Let's just say it's a nice surprise.

Sebenarnya posting ni kalau ikutkan banyak sangat benda nak tulis, tapi malas ler nak panjang-panjang (kena hamun je for trying to outdo myself each time for the longest posting ever title kan).

So walaupun banyak cita...cukup ler ek aku kongsi kan beberapa pics from each event.
Dari buka puasa Red 104.9 tu, antaranya (my favourites ler) ada gak Ning Baizura, Amy Mastura (album baru keluar minggu ni yeah! - suka dia sejak Asia Bagus) dan Dayang Nurfaizah.

The pics below, si Ning tengah diinterview abang Nas Melodi. Si Amy dan Dayang saja mintak meka pose! Pergh! Amy masih maintain kan??!!





Sambung cita.Semalam lak gi buka posa RIM. Which in case you don't know, is the Recording Industry of Malaysia ler.

Ramai artis gak. Adus...banyak kerja lagi. Of course, being one of the top artistes around, Ning was there and protege dia Nikki pun ada tuk dikenalkan pada industri which she will be active in soon.

Tapi kan...selain Zahid,my baby bro and Farah, dua agi anggota famili Fantasia hadir...which is Felix dan Marsha!

Seronoknya dapat jumpa agik. Dah last time jumpa Felix pun masa nak ciao rakaman Dari Studio 1 (sejak tu sempat call je) and Marsha (call tak dapat-dapat sebab ada problem with one of her numbers ke phone-so dia bagi another number just in case).

Sebelum apa-apa...hah since dah penah amik pic Marsha ngan Nikki skali (masa tu with Ning pun ada kat Anugerah Era), kali ni amik pic ngan Felix lak with Nikki. Sorang Dusun, sorang Kadazandusun...still...kategori orang kampung ler. Stok bawah bayu...

Hah! Ni now on to story more yang patutnya.

Since ada pelawat-pelawat blog tanya aku beberapa soalan tuk diajukan kat Marsha, so I decided to ask her. Betul ke besides the stuffed toy of a donkey yang Mawi bagi dia kat Brunei, betul ke dia dapat sepasang baju kurung dari Mawi as well? Jawapan Marsha : Memang tidak betul sama sekali. Sapa lah bawak cerita ni...

Dan soalan seterusnya yang ramai entah mana dapat...sapa ler jejaka berambut panjang yang ngan Marsha quite often tu....bila aku tanya Marsha...dia garu pala kejap.

Last-last...dia pun kata...mesti aku (sebelum potong rambut) sebab memang takde orang lain dia kenal rambut panjang yang dia manja-manja with. So pada mereka yang tanyakan aku soalan tu, lain kali tengok muka betul-betul...mana tau aku ke...kalau tak...bukan aku...amik lokasi dan masa the sighting so I can ask Marsha. But I am inclined to believe my baby sister.

Anyway...ni beberapa pics of and with them (sebab lama gak tak amik pic ngan Felix-Marsha memang aku tak jemu nak amik pic ngan dia...comei sangat)





Ok...tadi ada sebut Mawi kan...ni ada kena mengena mengenai album dia yang ditunggu-tunggu, Aduh Saliha.

Mawi's solo debut yang dijadualkan keluar di pasaran pada 21hb dah DISAHKAN akan ditangguh untuk empat hari lagi. The new release date adalah pada 25 Oktober 2005.

Aku da dimaklumkan kenapa...tapi takleh sebut ler. BUT!!! What I can say is..the extra four days makes the album worth waiting a whole lot more...trust me.

Esok aku akan keluarkan my full review of Aduh Saliha....(kalau sempat ler aku...esok banyak pun assignment...ada tiga!!!)

Apapun...untuk peminat Linda pulak...memanmg album dia pun ditangguhkan. Yang aku dengar pasal ada bab kelulusan yang taking up some time, sebab CD kan mengandungi bonus VCD clips dari persembahan Linda di konsert-konsert...Bab Lembaga Penapisan Filem ler ni (as usual, my only response to them is BOO!)

Ok ler...nak sambung wat keja. Sat agi ada press conference Juara Lagu untuk umumkan 30 lagu yang layak ke separuh akhir. Kalau nak tau, setakat ni ler...yang aku tau da layak dari keluarga Fantasia, Tangisan dalam Kerinduan (dinyanyikan Farah), Milikku (nyanyian Zahid), Memori Bahagia (nyanyian Sahri) dan Aduh Saliha (nyanyian Felix...eh Mawi).

Aku kang posting lebih-lebih dalam ni kang ek....

As Tigger would say it TTFN!!! Tata For Now!!!

Reactions:

0 comments: