Saturday, January 09, 2010

Shh!


Semalam gi usha latihan for Anugerah Juara Lagu 24. The set looks interestingly impressive, walaopon kena pakai imagination sebab banyak lom siap.


The lighting and layout are impressive - tapi mana taknya, dengar meka abihkan RM2 juta for the production. Hope everything goes well.

Actualluy kalao leh aku tanak tengok latihan - sebab kang spoil penghayatan gituh pada the night of the event.

But since ni cam dry run je takpe la. Banyak performance masih in the stage of tweaking sana sini, so tengok je la.

Yang penting, opening Datuk Siti Nurhaliza... I LIKE!!! Meletop hawau! Not the usual Siti performance.

I won't say much, but aku paling suka dia duet ngan Lan - tanpa typewriter nya. Who would have guessed that the diva can rock it out. I guess you learn something new everyday.


Ni dia yang bakal kuar album rock - pepandai je aku.


A lot of the performances were interesting, awesome. And so far, my predictions (usha beberapa entry lalu) - tak ubah. Sama je... cuma, for Best Performance - aku rasa saingan akan diberikan kepada Stacy (yang dance break bagus gila) - from Aizat (untuk Pergi obviously but surprisingly Kau Aku pun best gak show), Faizal Tahir (Bencinta). Interesting to note is Hujan - yang akan wat flashmob!

Jangan terkejut... bangga aku. Inspirasi dari our KLCC flashmob. Mana taknya.. tukang wat pon orang sama. Heh! Korang tengok je la hasilnya.





Tapi rata-rata, dua elemen yang paling menonjol sebagai gimik persembahan AJL kali ni.

Kalao dulu kak Ani je bawak dua kampung ke atas pentas! Kali ni - ramai dirasuk membawa tiga kampung lak - tapi yang dirasuk nya semua pala batu - atau rockers.

Hujan, Bunkface, Aizat, Faizal Tahir.. penuh stage AND offstage. Oops. Tanak bagitau lebih.. kang spoil surprise korang.
Anyway dua elemen aku maksudkan - koir dan kanak-kanak. Lots of that tomorrow.

Tapi kan.. kalao ikut semalam, aku paling suka persembahan sapa tau. I was moved by Aizat doing Pergi. You have to see the montage playing.

But I was most moved by Faizal's performance of Bencinta.

Especially since he looked to be in so much pain. Dengan bertongkat, dengar Faizal is one painkillers sebab serious dia memang tak larat sangat nak wat. Still, semangat dia berjuang tuh, added to the pain of the song.. I don't know... it was touching in a way.

Noh nak wat reunion MIX dan Faizal nak reunion Mirwana (matilah aku carot)
Misha time out jap masa rehearsal pas abih slot dia

Supposed to go for ujibakat hari pertama Akademi Fantasia 8 kat Stadium Nasional Bukit Jalil. But with only two hours sleep in 36 hours or so... serious aku KO terus.

Slept maybe at about 3am... and woke up only 12 hours later! Matilah! But feel refreshed. Not going to watch the rehearsals sebab nak surprise element sikit. Lagikpon kengkawan mana aku leh bantu advise da pun bagi nasihat.. pepandai la memasing da besar panjang.

Apapon - here's to all the performers tomorrow - prove me right! (or in the case of those yang aku hazabkan - prove me wrong!)

Esok je gi ujibakat Akademi Fantasia - so sapa nak audition esok, see you there. Kita cam whore bersama ek!

Reactions:

1 comments:

WOW! teruja nak tgk. tak kisahla sape menang. janji enjoy gile tgk nanti