Wednesday, January 06, 2010

Of Ne-Yo and AJL

Dashed off my review for Paranormal Activity, and plan nak abihkan artikel lain. Ujung minggu ni memang melampau la packed sangat so really have to be on my toes.


Thought nak gi press conference for Ne-Yo saja-saja nak usha tapi malas lak. I mean.. it's only Ne-Yo after all.. yawns.

Cantik sangat muka mug-shot Ne-Yo nih.. amik ko!
But sesapa nak layan, apa agik, malam besok at 8pm, fans of Ne-Yo fans will be in town on Jan 7 as part of his Year of the Gentleman Tour at the Sunway Lagoon Surfbeach.

Sapa yang takde tiket agik, you can still grab 'em at all major Ticket Hotline outlets. Call 03-77251177/66 or visit Ticket Hotline for details.

Sped about to arrange some stuff for the next few days. Tomorrow not so hectic, tapi the next three days on Friday Saturday and Sunday memang gila banyak benda nak wat. Korang layan la dalam berapa hari ni ada pics bebanyak la aku sumbat, of course including hype for Anugerah Juara Lagu.

Speaking of which, this is my prediction - CLICK HERE to read more. Tapi ni my prediction je.. bukan aku tentukan keputusan pon, akan kuar camni. Biasalah.. AJL ni, keputusan dia bergantung pada juri yang terpilih. Tengok direction meka nak tried and tested safe sounds ke... nak something fresh ke.. etc.

For me, based on composition, lyrical content, approach, relevancy and freshness, here's my prediction.


Setuju atau tidak, let me know your choices pulak. Kita berdiskusi secara ilmiah... takyah nak wat protest demo bagai (tiba-tiba).

And vote kat bawah ni so kita leh guess sapa lebih kurang is a fan favourite. Sorry peminat Black, aku terpaksa buang lagu dari senarai, and also pada peminat Stacy (let's face it the song won't win - but she might for Best Performance... favourite tuh). Aku terpaksa buang dua dari senarai bukan sebab dengki ke apa - tapi sebab poll ni memang bagi up to 12 pilihan je.

Jangan lak ada yang kata aku tak fair lak. Kalao takde yang your choice, takyah undi, tapi tinggalkan komen. My elimination of both songs based on the fact of one choice needed among the 14 competing songs, those two bottom sekali peluang nak dapat title Juara Lagu.


Ok... I really got to sleep now. Tired out.. night all.

Reactions:

3 comments:

tapi aku ske bencinta ...
kekekekkee ...
Misha Omar pun ok jugerk but tu lerr
lagu tu ada iras zaman2 dulu ..
tapi vokal mgkin ...


>>_______<<

aku memang letak pergi and bencinta as the two strongest... so can go either way...

How come no flash mob dance for Neyo! Thanks for the mugshot. LOL!