Monday, October 17, 2005

Mawi...Mawi...and more Mawi

Ok...aku untuk tiga empat hari ni sebenarnya hectic habis. Had too much work, in the office, as well as with some private projects I had to sort things out with. Memang horror sikit ler coming up to the year end. And it gets busier after this.


Sebelum on to the announcements aku nak buat. Ni ada cita sikit.

Hah...ingat aku cakap nak gi buka puasa and cabutan angka giliran persembahan Juara Lagu kan?

Hah...memang betul ler empat dari lagu aku katakan dari kuarga Akademi Fantasia layak.
Masa tu sibuk ada kerja so tak ada lah peluang sangat amik pics tuk kongsi.

Apapun...ni gambar-gambar yang aku sempat amik. Kalau nak tau...hah...minah tu yang penulis Mawi - Jantung Hatiku. Serang Mawi mintak pose ngan seribu satu majalah, kononnya endorse lak...

Apa dah! Sampai ada tajuk-tajuk buku kurang sesuai seperti Lelaki Perkasa dan sebagainya mintak Mawi pose pegang buku? Adoi!

Cmon ler...

Dahler tak segan silu pasai buku dia tulis tu yang menyusahkan orang (ada sambungan cita komen Mawi lak)...

Hah...ni ler keja dia kalao korang nak tau. Dahler sibuk tu ni nak promote majalah...sibuk lak sombat muka dia kat celah manjang sampai kena jeling semua berada sekeliling pon tak sedar....susah...susah...yang camni ni...memang ...erm...kalau aku...bagik makan selipar jepun je.



I suppose some people are just thick skinned.

Anyway...hah...ni bab exclusive sikit ler. Ok...malam tu lepas habis (kira Wednesday night ler...malam Khamis) sekali ngan Juan Danza dan photographer dia, Iqram gi studio Luncai Emas kat Sungai Buloh. Patut jumpa Man kat Maestro, tapi sebab kami lambat sikit akibat traffic jam keluar KL, kami jumpa kat tol Jalan Duta.

Nampak ler si pala botak Mawi dok depan...sekali PA dia Nasir dok belakang. Sampai je...kami pun lepak ler...abang M.Nasir lum sampai.

Aku pun jalankan interview ler ngan Mawi sat...memang takleh cakap apa yang dibincangkan, oang kena lah baca The Malay Mail ari Rabu kang, tuk exclusive in the studio with Mawi punya cover story.

Tapi memang aku leh bagitau ni...

*Album Mawi confirm telah delay lagi. Tarikh baru akan di release kan dalam pasaran ialah November 7 2005.

*Tajuk album yang pada asalnya mengambil nama Aduh Saliha kini telah ditukar pada Mawi...Yang Tercinta.

*Memang Mawi confirm duet ngan M.Nasir dalam lagu Lagu Jiwa Lagu Cinta, berentak pop ago-go yang ditulis oleh M. Nasir sendiri dengan lirik dari Loloq.

*Ada perubahan sikit pada lagu yang disertakan. Compare ngan my previous published list.

*Ini confirm tracklisting ikut turutan untuk album Mawi...Yang Tercinta.
1. Kian (Fauzi Marzuki/Lukhman S.)
2. Lagu Jiwa Lagu Cinta (M.Nasir/Loloq)
3. Kurniaan Tuhan (Ajai/Loloq)
4. Di Pintumu (M.Nasir)
5. Cinta Hakiki (Yasin)
6. Yang Tercinta (M.Nasir/Sheikh Qalam) "
7. Perempuan (M.Nasir/Loloq)
8. Aduh Saliha (M.Nasir/Loloq)

*Antara kandungan wawancara bersama Mawi - Mawi sendiri mengesahkan gambar dia memegang buku Mawi - Jantung Hatiku memang hasil superimpose.

*Mawi menyatakan kesemua yang di lakukan untuk mengaut keuntungan dengan menggunakan nama dia, terutama penerbitan buku-buku mengenai nya "bukan dari kerelaan hati" dan memang menyedihkannya.

Kalau nak tau lebih, tunggu The Malay Mail minggu depan, aku akan bagitau bila keluar isu cover hiburan Mawi dengan cerita exclusive.





So tu je yang aku leh bagitau...so mintak-mintak ler korang bersabar ek tuk album Mawi...Yang Tercinta.

Antara sebab aku diberitahu kenapa album delayed is because last minute meka nak masukkan duet ngan M.Nasir, and of course sebab M.Nasir is a perfectionist in his approach to creating his music...dia banyak nak wat last minute inclusion.

So I guess that makes it worth waiting for. Plus agik, faktor piracy lak. Kalau meka masukkan stok dalam kedai pada tarikh dijadualkan, kalau ler permintaan memang banyak, mereka akan menghadapi masaalh dari segi nak menghantar added orders memandangkan Deepavali dan Aidilfitri around the corner, and semua kilang dan pihak-pihak berkenaan akan tutup for the holiday period. So, kalao dalam time tu peminat berpusu-pusu nak gi carik album tu, kang ada yang settle for pirated items lak.

So I think in a way, it is a good move ler meka delayed kan pun...

By the way, banding ngan first time aku post gambar cover album Mawi, ni nak tunjuk, ada perubahan sikit pada cover. Satu pada tajuk of course ler...tapi lagi satu pada fonts yang mengeja nama Mawi tu...ala ala jawi sikit.

The reason kenapa aku blurkan the rest of the details is, tuk elak bangsa p*****k yang pepandai nak curi dan print sebijik kan bila nak wat their own pirated copies...setakat ni aku prasan pun last time I put the cover kat sini, ada yang curi direct dari image hosting by direct linking, which is so irresponsible!



Kalau korang tengok fonts nama Mawi yang digunakan, usha bebetul nama MAWI...dengan tulisan sebegitu, ada tak perasan apa-apa? Tak? Tengok lagi...

Masih belum dapat? Walaupun I'm not Muslim, but when it was pointed out to me, and I did some comparisons, I think it would be obvious to a lot of people what was actually spelled out...is that good or bad?

Eh! Kalau tanya pic apa yang bawah ni, gambar kipas tu...tu aku amik masa makan kat ABC Desa Petaling ngan famili Mawi FC...kalau tengok betul-betul...the kipas is so kontot...unusual...just thought it was blog-posting-worthy...

Anyway...moving on from Mawi....Ann tipon (wei...masuk gak mention nama ko dalam blog aku kan)...dan ajak ke gathering berbuka puasa Marsha Ahad ni.

Mula-mula berat gak...mana taknya, adik aku tu pun da tau aku tanak ke gathering dia atas sebab penglibatan bloggers terlampau.
Tapi Ann ajak...so I guess I will be there. Unlike some folks yang dok sibok sana sini...aku kat sana atas capacity kawan and Press...so there (sempat melaser tuh)

Ok ler...cukup posting ari ni. Nak prepare gi berbuka puasa. Ni masuk ari keenam total aku posa penuh (ok ler....bukan wajib pun bagik aku)

Pasal bab lagu raya, memang weekend ni aku usahakan masuk radio.blog ok. Kalao pasai review album Mawi, korang kena tunggu sat.

Aku stakat ni da dengar dalam lima lagu je dari lapan...so be patient. Next posting ada agi satu benda exclusive!!!

Reactions:

0 comments: