Monday, October 17, 2005

Lawak bangap!

Aiyo! Ni becoming another case of bayar hutang!


Haven't posted the past few days - so let's recap. On Friday - puasa penuh for the first day (alah! aku tak wajib kira ok ler tuh). The sad part is buka posa sorang-sorang akibat semua member tak pree. Sedih aku!

But I suppose a little joy came my way later in the night bila tengah lepak mamak ngan sorang member much later pas tu, nampak meka jual rokok for RM6.50 (signs of whether you're a heavy smoker)

Hah! Ni dia...sampai balum tiga kotak wat stok sikit.

Seriously, while the prices of ciggys in Malaysia are comparitively extremely low than most other countries, I still think it's beyond ridiculous ler for the government to keep raising the price of fags just so to force people off the nicotine habit.

Pleaselah! We all know it bloody kills you - but then again, not only do you have to go sometime - there are lots of other things that'll unceremoniously send you off...so let's not even get started on the list. I want my cigarettes cheap! So bloody what if I'm gonna kill myself puffing away? I do it out of my own free will - and it's nothing short of undemocratic to impose such heavy prices!

Boleh?

Still - at RM6.50 jimat 50 sen pun not much difference. Just a little silver lining on the close of a dreary day (or the beginning of a hopeful better tomorrow, go figure...)

Met up with member bloggers in Juan Danza, Sultan Muzaffar dan badrul~after~six.

Malas cita lebih...

Usha ler komik ni yang aku ilhamkan tuk hasil pertemuan tu!

Nak condense my story sebab tadik tulis panjang-panjang...entah apa lak jadi..tak sempat save...entry aku ilang sparuh! Adus!

Too lazy nak tulis lebih...anyway...

This is what has happened so far. On Friday...aku posa for the first day (tak wajib kira ok ler)
Tapi buka posa sorang.

Sedih!

Smalam kat Alamanda...da masuk posa third day...tapi sebab rasa tak sihat...pening...loya...cam mabuk laut lak...aku gi jalan-jalan to clear my head. Last-last tak tahan, buka ler alas perut supaya leh makan obat.

Mama Zahid later caught up with me laser, "Joe cakap mama posa...tadik tengok minum air.."
Adus...sori ler ma...memang tak sihat....

Nasib aku ler mama tangkap!

Back to Alamanda...masa show Marhaban di Astro...ada gak a few interesting things happened...tapi malas cita! (leh?)

Ni ada koleksi beberapa pics masa interview ngan Mawi. Kalau nak tau cita...beli The Malay Mail. Ada story dalam paper ari ni.

Kalau nak tau pepandai ler carik...nak ciao buka posa Red 104.9 kat Sungei Wang.

Oh...by the way...sapa yang curious tu...I suggest you get The Malay Mail.

But remember to read between the lines ye...

Sebab it's quite subtle...tak in your face...the statement from Mawi.

Ada ler kena mengena ngan sesorang wanita berkening lebat ala ala watak Sesama Street tu....

(Sila lihat belah kanan for visual illustration for a hint of who I'm talking about)

Malas sebut nama...kang batal posa ari ni (alamak - tak posa pun sebab tadik lagik kena soup up ngan obat akibat not feeling well still)

Sebelum ada yang kata aku anti-Ina...jangan ler...tak elok...tak baik ngata yang da ternyata benar.

Aku rasa ngarut sangat ler all her involvement so far. So very the attention seeker trying her best to get in the limelight. Give that boy a break ler..nak carik makan for your future gak...yang ko dok wat problem tuk dia manjang perhal...(bab Ina suka aku nak leter panjang lebar).

Moving on...kalau korang notice dalam pic di bawah...Mawi tengah promote ler kad raya Mawi....masa tu ada yang beli mintak dia autograf ....kena amik pic ngan aku jadik promosi kad raya...alang-alang...

Ok my blog dearest...nak berambus dari opis. Kang tak sempat buka posa (cam ler ada difference pada aku lak)...

Nak call sapa ek...ajak sapa ek?








Reactions:

0 comments: