Saturday, January 16, 2010

Especially for the women

Ok.. I know.. I know. aku semalam sampai skang takde sangat update. Bukan pe.


Semalam, dah lah tak cukup tidur, awal pagi dah ada meeting.

It was a briefing sebab blog aku dipilih sebagai blog partner tuk satu kempen.

Kalao you guys have been reading the papers, you would have read about the Power Over Cervical Cancer (POCC) campaign that has been on. Duta-duta terpilih seperti Pamela and Vanessa Chong, Sarimah Ibrahim, Rina Omar, Jay Menon, Siow Hui Mei dan Genevieve Sambhi (a survivor of cervical cancer herself) banyak been in the media about it.

Ni pada makcik-makcik, akak-akak, adik-adik pompuan semua yang baca nih, take note, kanser pangkal rahim ni, boleh dikesan dan dirawat. So arm yourself with the necessary knowledge and awareness.

Kalao nak info lebih - nih... CLICK HERE.

For all the ladies out there, take just a minute or two to fill out this very simple risk assessment test. Kejap je. When the Pink Mobile goes around all the major cities, you can take it there, but I encourage you guys to take it online for now.

Not only it will be good for you, but apart from that RM1 will be donated to the National Cancer Society of Malaysia for every risk assessment form that gets completed and sent in.

CLICK HERE to do the risk assessment test. It only takes a minute or two, and will be good for you, while you get to contribute.
So it's taking care of yourself - and do a little charity sekali. So pada semua kaum Hawa yang baca blog nih, luangkan masa sikit je tuk wat nih. Pada yang kaum Adam lak, spread the word to your female family members, relatives, friends... you are helping them.

Oh by the way, ada pelancaran for the POCC event Jumaat nih. I'm looking for FIVE female blog readers to join me there. Be glam for the night and have fun while promoting awareness.

To do that - join the Facebook fan page dan bagitau sana ok. The reason being I need proper confirmation as it is a by invite only event. So tunggu pe lagik.

Nanti aku cita lebih pasal POCC.

Moving on. Pas abih tuh, ada sesi photography lak. Tuk apa? Kali ni aku lak jadi subjek tuk sesi nih. Tuk suatu project that is related to the blog gak.

Aku telah dipilih sebagai blogger to be focused on. For what? Erm... a blog-related reality show. Mungkin ada yang da tau dari baca blog lain, tapi sebab tak umum lagik, aku rasa tunggu je la.

Tapi first time la, aku dok go through nak make up bagai dan perform in front of the camera (asik tahan napas supaya perut aku nampak kempis!). Meletihkan.. seb baik America's Next Top Model yang slalu tengok banyak memberikan tips posing. Matilah!

And then belah malam lak kena gi MAS 'Saya Nak Cuti' Bloggers Night Out.

Patut singgah ke Murai's anniversary bash, tapi aku da keletihan, tak larat.

Ni pon selsema, running nose - together with sore throat. Arghh!!! Jangan! Minggu depan banyak benda nak wat!!! Argh! Ok ok... nak rehatkan diri dulu!

Reactions:

0 comments: