Monday, January 04, 2010

Damn! I actually managed to stick to my resolution - on the first official day. Matilah! Cakap cam bertahun da lamanya kan. Propah sangat...


Was up by, worked out, showered, had breakfast and in the office by 9.30am. Hado?!!! Looks like things are going good.

Masuk je opis, no one in, so popped out for tea with Kid. She belanja.. heh! Tu la rezeki orang baru pop new kids kan. Walopon kena ikut laki dok Seremban da... tapi tetap gigih ulang alik tempat keja.

Pas settle prediction piece for Anugerah Juara Lagu (which will be out tomorrow in The Malay Mail), headed ke launch album Era Muzik Hits Terkini.

Secara jujur kan, aku paling meluat album kompilasi. They're usually the cheap-ass way nak put out a product. Especially kalao sparuh tuh bahan recycle dari previous releases. Tapi nak cakap camna... some people call that strategy sebab kemut nak invest in talent baru (actually thinking fans like products like this) and then in the end wonder why our industry fails when so little effort is put in.

Album Era Hits Terkini nih has ten songs. Tracklisting dia as follows.

1. Menggegar Dunia - Stacy & Adam
2. Menatap - Aril
3. Jika Kau Ubah Fikira - Mila
4. Bengang - Akim
5. Pakai Buang - Stacy
6. Masih Jelas - Hafiz
7. Sujud - Mawi
8. Sugul - Yazid
9. Berbicara - Isma
10. Maafkan - Anita Sarawak

So there you have it. Semua lagu yang memang da sumbat kat Era sampai berdarah telinga. Well, not in a bad way. I mean from the aspect of some of the most overkilled songs.

For me, the only new song yang caught my attention lagu Yazid, Sugul. Interesting...and definitely worth a listen.

And kalao ada yang nak dapatkan album ni (yang cover album cuma pic Stacy, Mawi, Akim, Mila dan Hafiz - kenapa Aril, Yazid, Adam, Isma dan Anita Sarawak tak kira laku kah... ke peminat meka ni tak cukup power market), ada bonus disc for music videos.

Nine in total. Well actually eight sebab the first item is the menu. Hado! Ada video for Menggegar Dunia, Menatap, Jika Kau Ubah Fikiran, Bengang, Pakai Buang, Masih Jelas, Sujud dan Maafkan. And the videos come in a VCD (zaman skang orang DVD terus kan lagik senang)

By the way - versi video Masih Jelas adalah versi yang ada hantu kum-kum selendang merah.

And to add insult to injury over the quality of videos (tatau la sebab aku tengok kat Mac nih) azab nak mampos quality video. Tengok Youtube pun lagik clear. So kalao korang nak beli album ni - biar for the audio je, cause the video just ain't a bonus.

Anyway.. pada peminat Akademi Fantasia (obviously sebab selain kak Nita, semua dalam album ni keluarga AF), here are some pics post launch masa kita semua lepak makan. Candid je. Tengah sibuk borak, tak sempat amik pics bebetul.

Mawi ada, tapi borak-borak sebab lama da tak jumpa, tak sempat lak snappy. Last jumpa pon masa panggil dia mai relaunch The Malay Mail. So borak banyak nak catch up... but these are some pics yang sempat snap.








Seriously dead tired today... so not much to update. Besok je la.. kalao tak sparuh mati camni. But it's a good kind of tired sebab memang feel accomplished sangat bila dapat wat banyak dalam sehari.

Reactions:

4 comments:

aril potong rambut eh..nampak kemas sikit

for me, klu x beli pun xper, coz kat astro ria & @15 hari2 pon ada tayang tapi klu fans nak buat koleksi kena beli...rite joe

edzlin : taste kat aril ek. ehehehe

Anon : beli tuk sokong.. but kualiti bonus disc memang hampeh. tengok youtube lagik bagus. but like i said... aku memang tak suka bob compilation ni. keja malas...

Lagu Baru Yazid sungguh best lah. Syabas yazid